Reușita proiectului „Consolidarea parteneriatului public-privat pentru sprijinirea refugiaților din Republica Moldova” – O inițiativă dedicată păcii și umanității

Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) anunță finalizarea cu succes a proiectului „Consolidarea parteneriatului public-privat pentru a îmbunătăți răspunsul la criza refugiaților din Republica Moldova”. Proiectul, implementat cu sprijinul UN Women și finanțat de Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară (WPHF), a reprezentat o inițiativă valoroasă, menită să aducă sprijin și speranță femeilor și copiilor refugiați din Ucraina.

În cadrul acestui proiect, AO IVC a acordat granturi pentru sprijinirea organizațiilor partenere din Republica Moldova, care au avut un impact semnificativ în comunitățile afectate. Organizațiile implicate, precum AO “Femeie. Speranță. Viitor” din Anenii Noi, AO “AZI” din Cahul, “Asociația Psihologilor Tighina” din Căușeni, AO “Dăruim Vise” din Orhei și “Asociația băștinașilor din satul Copceac” din Ștefan Vodă, au lucrat împreună pentru a dezvolta proiecte inovatoare și soluții durabile pentru a sprijini comunitățile vulnerabile.

În decursul implementării proiectului, au fost derulate o serie de activități menite să aducă sprijin și îmbunătățiri semnificative comunităților de refugiați. Granturile acordate de către organizațiile partenere au contribuit la dezvoltarea de proiecte și inițiative care au avut un impact pozitiv în viața beneficiarilor.

Proiectul a reprezentat o oportunitate unică de a aduce laolaltă organizații ale societății civile, administrații publice locale din raioanele partenere și donatori, care au lucrat împreună pentru a depăși provocările crizei refugiaților din Republica Moldova.

Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară (WPHF) este singurul mecanism de finanțare globală, dedicat exclusiv sprijinirii participării femeilor la consolidarea păcii și acțiunii umanitare. Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară este un instrument de finanțare flexibil și rapid care sprijină intervenții de capacitare a femeilor pentru a preveni conflictele, a răspunde crizelor și situațiilor de urgență și a beneficia de oportunitățile cheie de consolidare a păcii. WPHF este un parteneriat inovativ dintre statele membre, ONU, și societatea civilă, cu toate părțile interesate reprezentate în Consiliul global de finanțare.

Proiectul „Consolidarea parteneriatului public privat pentru a îmbunătăți răspunsul la criza refugiaților din Republica Moldova” este implementat de AO „Institutum Virtutes Civilis”, cu susținerea UN Women și și finanțat de Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară.

Women’s Peace & Humanitarian Fund

UN Women Moldova

#wphfund#WomenBuildPeace#WomenRespond2Crises

#UNSCR1325#WPSin2020#InvestimWomen

Recente

Mai vezi și

Proiectul „Dăruim vise”: Raionul Orhei este astăzi „acasă” pentru câteva sute de familii refugiate din Ucraina

Raionul Orhei este astăzi „acasă” pentru câteva sute de familii refugiate din Ucraina! În cadrul proiectului „Fapte bune pentru refugiați”, sute de familii au...

Peste 30 de reprezentanți ai APL și OSC s-au implicat activ într-un training dedicat managementului și comunicării

Managementul proiectelor și comunicarea în cadrul acestora – domenii importante pentru buna realizare a proiectelor gestionate de organizațiile societății civile. Între 25 și 26 mai,...

„Depunem un mare efort pentru a integra astăzi persoanele refugiate”

Raionul Ștefan Vodă este, probabil, unul din raioanele cel mai puternic afectate de criza refugiaților. De ce? Pentru că o bună parte din localitățile...