Proiectul „Dăruim vise”: Raionul Orhei este astăzi „acasă” pentru câteva sute de familii refugiate din Ucraina

Raionul Orhei este astăzi „acasă” pentru câteva sute de familii refugiate din Ucraina! În cadrul proiectului „Fapte bune pentru refugiați”, sute de familii au fost ajutate pentru a-și acoperi necesitățile de bază: hrană, haine, un cămin etc.

Ina Negruță, directoarea AO „Dăruim vise” a atras atenția că, pe lângă ajutor material, persoanele refugiate au primit și consultații juridice. Și asta pentru că provocările cu care se confruntă familiile refugiate sunt diverse: legalizarea șederii temporare în Republica Moldova, obținerea vinietei pentru automobile, primirea suportului financiar de la donatori, înregistrarea contractelor de arendă la Serviciul Fiscal etc.

Pe lângă faptul că organizația a oferit persoanelor refugiate ajutor bazat inclusiv pe evaluarea nevoilor din perspectiva de gen, cu sprijinul proiectului „Consolidarea parteneriatului public privat pentru a îmbunătăți răspunsul la criza refugiaților în Republica Moldova” a fost realizat și Planul local de acțiuni pentru gestionarea crizei refugiaților, pentru anul 2023. Documentul a fost prezentat de experta Veronica Butnaru, cu sprijinul căreia a fost elaborat Planul local de acțiuni.

Managera proiectului „Consolidarea parteneriatului public privat pentru a îmbunătăți răspunsul la criza refugiaților în Republica Moldova”, Gabriela Iordan, a îndemnat administrația publică raională să atragă atenția constant la nevoile familiilor refugiate, astfel încât ajutorul oferit să fie bine-țintit.

Prezentarea planului a avut loc în prezența specialiștilor Direcției Asistență Socială și Protecția Copilului, Centrului de Sănătate Publica Orhei, Inspectoratului de Poliție, Direcției Generale Educație etc.

Proiectul „Consolidarea parteneriatului public privat pentru a îmbunătăți răspunsul la criza refugiaților din Republica Moldova” este implementat de AO „Institutum Virtutes Civilis”, cu susținerea UN Women și finanțat de Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară.

Recente

Mai vezi și

Reușita proiectului „Consolidarea parteneriatului public-privat pentru sprijinirea refugiaților din Republica Moldova” – O inițiativă dedicată păcii și umanității

Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis" (AO IVC) anunță finalizarea cu succes a proiectului „Consolidarea parteneriatului public-privat pentru a îmbunătăți răspunsul la criza refugiaților din...

Peste 30 de reprezentanți ai APL și OSC s-au implicat activ într-un training dedicat managementului și comunicării

Managementul proiectelor și comunicarea în cadrul acestora – domenii importante pentru buna realizare a proiectelor gestionate de organizațiile societății civile. Între 25 și 26 mai,...

„Depunem un mare efort pentru a integra astăzi persoanele refugiate”

Raionul Ștefan Vodă este, probabil, unul din raioanele cel mai puternic afectate de criza refugiaților. De ce? Pentru că o bună parte din localitățile...