Peste 30 de reprezentanți ai APL și OSC s-au implicat activ într-un training dedicat managementului și comunicării

Managementul proiectelor și comunicarea în cadrul acestora – domenii importante pentru buna realizare a proiectelor gestionate de organizațiile societății civile.

Între 25 și 26 mai, peste 30 de reprezentanți ai Administrațiilor publice locale și Organizațiilor societății civile s-au implicat activ într-un training dedicat managementului și comunicării.

E vorba de specialiști din raioanele Anenii Noi, Cahul, Căușeni, Orhei și Ștefan Vodă, care au fost implicați în ultimele luni în cadrul proiectului „Consolidarea parteneriatului public privat pentru a îmbunătăți răspunsul la criza refugiaților din Republica Moldova”, implementat de AO „Institutum Virtutes Civilis”, cu susținerea UN Women și finanțat de Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară (WPHF).

Reprezentatele a cinci Organizații ale Societății Civile au semnat, la mijlocul lunii noiembrie 2022, Acordurile de grant pentru sprijinirea în continuare a femeilor și copiilor refugiați din Ucraina. E vorba de AO „Femeie. Speranță. Viitor” din Anenii Noi, AO „AZI” din Cahul, „Asociația Psihologilor Tighina” din Căușeni, AO „Dăruim Vise” din Orhei și „Asociația băștinașilor din satul Copceac”, Ștefan Vodă.

Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară (WPHF) este singurul mecanism  de finanțare globală, dedicat exclusiv sprijinirii participării femeilor la consolidarea păcii și acțiunii umanitare. Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară este un instrument de finanțare flexibil și rapid care sprijină intervenții de capacitare a femeilor pentru a preveni conflictele, a răspunde crizelor și situațiilor de urgență și a beneficia de oportunitățile cheie de consolidare a păcii. WPHF este un parteneriat inovativ dintre statele membre, ONU, și societatea civilă, cu toate părțile interesate reprezentate în Consiliul global de finanțare.  

Proiectul „Consolidarea parteneriatului public privat pentru a îmbunătăți răspunsul la criza refugiaților din Republica Moldova” este implementat de AO „Institutum Virtutes Civilis”, cu susținerea UN Women și și finanțat de Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară.

Women’s Peace & Humanitarian Fund

UN Women Moldova

#wphfund #WomenBuildPeace #WomenRespond2Crises

#UNSCR1325 #WPSin2020 #InvestimWomen

Recente

Mai vezi și

Liliana Palihovici la „Moldova Women Forum 2023”: „Nu putem vorbi despre democrație dacă nu asigurăm drepturi egale și echitabile pentru femei și bărbați”

La Chișinău, în premieră a fost organizat Forumul internațional „Moldova Women Forum”, ce a reunit peste 170 de femei și peste 30 de speakeri...

Contribuția AO „Institutum Virtutes Civilis” la sprijinirea femeilor și fetelor refugiate din Ucraina

AO „Institutum Virtutes Civilis” a fost una dintre organizațiile societății civile care au împărtășit din experiența realizării proiectelor menite să sprijine fetele și femeile...

Promovând egalitatea de gen și participarea civică: succesele proiectului „O societate eGALă este o societate puternică”

Echipa AO IVC a participat la evenimentul de încheiere a proiectului „O societate eGALă este o societate puternică”, desfășurat de Asociația Grupul de Acțiune...