Într-un efort de a consolida rolul femeilor în dezvoltarea comunităților din Republica Moldova, AO „Institutum Virtutes Civilis”, cu sprijinul UN Women Moldova și al Suediei, a inițiat sesiunea de networking dedicată femeilor alese în funcții publice la nivel local. Evenimentul face parte din proiectul „Femei pentru Leadership și Buna Guvernare”, un proiect menit să promoveze o administrație publică locală mai eficientă și incluzivă.
Pe parcursul zilei de 28 martie, participantele au avut oportunitatea de a primi instrumentele și cunoștințele necesare pentru a îmbunătăți accesul cetățenilor la servicii publice de calitate. Aceasta se aliniază la obiectivul principal al proiectului de a crea condiții prielnice pentru dezvoltarea localităților din Republica Moldova, punând un accent deosebit pe egalitatea de șanse și incluziune.
Evenimentul a fost onorat de prezența Dnei Liliana Palihovici, președinta Asociației Obștești „Institutum Virtutes Civilis”, E.S. Katarina Fried, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, și Dominka Stojanoska, reprezentanta de țară a UN Women Moldova. Participarea lor a sublinia importanța și susținerea internațională pentru inițiativele de promovare a femeilor în leadership și guvernare la nivel local.
Sesiunea de networking este susținută financiar de Embassy of Sweden in Chisinau, prin intermediul Fondului Femeilor în Politică, și beneficiază de sprijinul Oficiilor Guvernamentale ale Suediei, reprezentate de Ministerul de Afaceri Externe. Acest parteneriat internațional reflectă angajamentul comun pentru crearea unei societăți mai echitabile și incluzive.
Prin intermediul acestor eforturi, „Institutum Virtutes Civilis”, împreună cu partenerii săi, aspiră să contribuie la consolidarea capacităților femeilor în funcții publice și să promoveze principiile bunei guvernări în Republica Moldova.