Dezbaterea publică – un exercițiu pentru doamnele lidere

Cinci participante ale Academiei de Liderism Feminin din regiunea de sud au fost implicate într-un exercițiu practic de simulare a dezbaterilor publice la Cahul, scrie publicația „Ziua de azi” din Cahul.

Cele 5 doamne – Olga Apetri, Elena Enachi, Aliona Grebănos, Tatiana Seredenco și Daniela Șeremet – au avut ocazia să pună în practică cunoștințele acumulate pe parcursul instruirilor din cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4Leadership”.

Acestea și-au prezentat misiunile, programele electorale, au răspuns la întrebările moderatorului și ale publicului prezent la eveniment.

„Astăzi a fost un exercițiu de simulare, prin care am urmărit scopul să formăm capacități la femeile, posibile candidate la alegerile parlamentare din anul 2019. Există o barieră de comunicare ce știrbește din capacitatea și imaginea femeii și din posibilitatea ei de a se manifesta sau a câștiga voturi. Scopul nostru final este ca această simulare să nu rămână doar un exercițiu, dar acele capacități care le-au căpătat astăzi participantele la eveniment să fie implementate în alegerile ulterioare” ne-a declarat Silvia Strelciuc, Director Executiv IP CRAION CONTACT-Cahul.

După ce și-au ținut pledoariile și au răspuns la întrebările publicului, atât doamnele cât și numeroasa asistență au fost invitați la urna de vot, special pregătită. După ce publicul și-a expus poziția, voturile au fost numărate și stabilită doamna care a fost cea mai convingătoare sau care a fost în stare să atragă câți mai mulți susținători la această dezbatere.

„Știam din start că vom avea de participat la o asemenea dezbatere. Câteva zile înainte parcă avem unele frici, dar până la urmă m-am înarmat cu curaj și m-am pregătii pentru un astfel de exercițiu, căci în viață avem examene mai mari de depășit. Pot spune despre acest program că a fost unul amplu și extraordinar de bun pentru noi toate. Eu îndemn toate femeile să fie active, să se implice, să nu le fie frică să-și expună părerea, să gândească constructiv, și să știe să lupte cu stereotipurile din societatea noastră” ne-a declarat Aliona Grebănos, una dintre participante la dezbatere.

Scopul acestor dezbateri a fost stimularea interesului femeilor pentru activismul civic și politic, motivarea femeilor selectate în proiect pentru a se lansa în competițiile politice din anul electoral 2019, atât în alegerile parlamentare, cât și locale, abilitarea comunicațională și comportamentală a viitoarelor candidate dar și cultivarea culturii electorale la populație.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de IP CRAION CONTACT-Cahul și Asociația Institutum Virtutes Civilis (IVC), în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) în Moldova și cu sprijinul Guvernului Suediei.

Sursa: Ziua de azi

Recente

Mai vezi și

AO „Institutum Virtutes Civilis” – printre organizațiile naționale ce sunt parte a mecanismului de oferire a asistenței pentru refugiați

Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) și Consiliul Internațional al Agențiilor de Voluntari (ICVA) au dat publicității un raport ce conține cartografierea și evaluarea rapidă...

/VIDEO/ Cu grijă pentru oameni. Persoanele cu venituri modeste din Glodeni își vor putea spăla gratuit lucrurile

În secolul XXI mașinile de spălat rămân a fi un obiect de lux pentru mulți locuitori din Republica Moldova. Din acest motiv, la Glodeni...

Centre pentru copii, servicii pentru persoane cu dizabilități, oameni ai străzii, vârstnici și servicii medicale la domiciliu vor fi create cu sprijinul Uniunii Europene...

În următorii doi ani, 40 de organizații ale societății civile vor dezvolta, extinde sau îmbunătăți servicii sociale destinate persoanelor din grupuri vulnerabile din toată...