„WOMEN 4 LEADERSHIP” – sesiune de networking pentru participantele la Academia de Liderism Feminin

Cele 40 de femei implicate în Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” au participat, vineri, la o sesiune de networking cu Ambasadoarea Republicii Italiene în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, și Reprezentanta de țară interimară a UN Women în Moldova, Asya Varbanova. Sesiunea a fost moderată de Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, expertă în promovarea participării în procesele decizionale.

Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, și Reprezentanta de țară interimară a UN Women în Moldova, Asya Varbanova, și-au împărtășit experiența profesională și au răspuns la întrebările participantelor la cea de-a doua instruire din sesiunea anului 2018, axată pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale și desfășurată între 17 și 19 august 2018.

„Femeile pot avea succes și, în același timp, își pot păstra valorile, fiind solidare pentru a atinge scopuri comune”, a afirmat Ambasadoarea Republicii Italiene în Republica Moldova, Valeria Biagiotti.

Diplomata italiană a salutat Academia de Liderism Feminin, considerând că este un „proiect excelent, care încurajează femeile să se implice mai activ în viața politică”.

Reprezentanta de țară interimară a UN Women în Moldova, Asya Varbanova, a afirmat în fața celor 40 de femei implicate în proiectul „Women 4 Leadership” că ele sunt „viitorul Republicii Moldova”.

Reprezentanta de țară interimară a UN Women în Moldova, Asya Varbanova

„Vreau să vă văd pe dumneavoastră în viitor, când voi reveni în Moldova peste câțiva ani, în consiliile locale, în Parlament, în funcțiile de decizie”, a spus Asya Varbanova.

 „A fost o zi plină de emoții pozitive, de experiențe împărtășite, de învățare reciprocă – toate ca să le ajute pe participantele la Academia de Liderism Feminin să se afirme pe plan public și să participe cu succes la luarea deciziilor importante pentru comunitățile lor și pentru țară”, a mărturisit Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, la finele primei zile de instruire.

 Cea de-a doua instruire din sesiunea 2018 a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” este realizată de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și cu sprijinul Guvernului Suediei.

Instruirea axată pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale reunește 40 de femei din toate regiunile țării.

Principalele subiecte incluse în instruirea de pe 17-19 august 2018 se axează pe dezvoltarea parteneriatelor pentru promovarea egalității de gen; finanțarea campaniilor electorale și raportarea cheltuielilor; legislația electorală și participarea candidatei în alegeri; elaborarea mesajelor și susținerea discursurilor publice; interacțiunea cu alegătorii în campania electorală etc. În fiecare dintre aspectele menționate, proiectul își propune să ofere femeilor tot sprijinul necesar pentru a participa cu succes în procesele electorale.

Printre experți în domeniu care moderează diverse ateliere se numără Alina Russu, Președinta Comisiei Electorale Centrale; Lilia Pascal, șefa Direcției politici de asigurare a egalității între femei și bărbați, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; Liliana Palihovici, Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”; Pavel Postică, directorul Programului de monitorizare a proceselor democratice, Asociația Promo-LEX, și Liliana Vițu, expertă în comunicare publică.

În cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” participantele la proiect beneficiază de ghidarea formatorilor și mentorilor în ceea ce privește participarea la viața publică la nivel de comunitate și de țară. Proiectul „Women 4 Leadership” oferă instruire și consultanță pentru 10 organizații neguvernamentale locale și regionale pentru a dezvolta capacitățile lor de advocacy în dialogul cu autoritățile publice în scopul dezvoltării și implementării politicilor publice locale sensibile la dimensiunea de gen. De asemenea, femeile implicate în proiect vor participa la trei dezbateri publice regionale în cadrul cărora vor prezenta și promova soluții pentru problemele existente la nivel local și național.

Proiectul „Women 4 Leadership”, realizat la nivel național, contribuie la edificarea unei platforme incluzive de dialog, instruire și acțiune a femeilor-lider care va contribui la sporirea șanselor de afirmare a femeilor din diferite grupuri, inclusiv femei tinere, din grupurile de minorități etnice, femeile cu dizabilități, care sunt practic absente din procesele decizionale.

Această activitate are loc în cadrul Acordului de cooperare în bază de proiecte cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor), finanțat de Guvernul Suediei și UN Women. Părerile și opiniile exprimate aici aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, al Organizației Națiunilor Unite sau al donatorului.

CONTACTE:

Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, Chișinău, str. Bulgară, 1, Tel.: +373/79403288, Web: http://ivcmoldova.org/, E-mail: ivc.moldova@gmail.com

IP CRAION CONTACT-Cahul, Or. Cahul. Str. Negruzzi, 46, Tel.: +373/299/84842, Web: http://contact-cahul.md, E-mail: contact_cahul@yahoo.com

Recente

Mai vezi și

Anunț extins pentru selectarea unui agent economic care să furnizeze servicii de alimentație și locațiune a unei săli de conferințe pentru organizarea evenimentelor de...

Organizație:Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis”Sectorul:Non-guvernamentalLocație:Republica MoldovaPerioada de prestare a...

Olga Caraman: „Oamenii vor să le fii alături. Dacă vii cu promisiuni deșarte, te taxează cu votul lor”

Cu o carieră dedicată comunei Grătiești și o experiență...

Anunț de solicitare a ofertelor pentru servicii de traducere scrisă și machetare a produselor traduse

1. Context: AO „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) implementează, cu...

Liliana Palihovici: „Ziua de 8 martie oferă oportunitatea de a marca rezultatele pe care femeile le-au atins în diverse domenii, de la politică la...

Îndemnul președintei AO Institutum Virtutes Civilis, Liliana Palihovici, de Ziua Internațională a Femeii.

Liliana Palihovici: „Promovarea egalității de gen nu se rezumă doar la legislație, ci implică și investiții în educație și conștientizare”

Președinta AO „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, a subliniat în cadrul mesei rotunde organizate de Federația Sindicatelor din Moldova, în ajunul Zilei Internaționale a...

AO IVC pune la dispoziția APC, APL și prestatorilor de servicii sociale ghidul „Achiziția publică a serviciilor sociale în Republica Moldova”

AO „Institutum Virtutes Civilis” lansează ghidul intitulat „Achiziția publică a serviciilor sociale în Republica Moldova”, un instrument esențial destinat Autorităților Publice Centrale (APC), Autorităților...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here