„Vă îndemnăm să creați o rețea de femei active” este mesajul instruirilor în cadrul Academiei de Liderism

„Femeile-lidere pot dezvolta comunitățile din care fac parte” – este mesjul transmis participantelor ultimei instruiri din cadrul Academiei de Liderism și Bună Guvernare. Scopul acestor instruiri este de a consolida capacitățile femeilor și fetelor în vederea motivării lor de a participa activ la procesele decizionale.

Pe parcursul a patru zile, participantele au fost ghidate de experții proiectului cum să se implice în procesele decizionale din localitățile lor, au aflat informații utile despre discursul public și de ce elaborarea unui plan de dezvoltare personală este necesară pentru a putea atinge propriile țeluri și a ieși din zona de confort.

Academia este parte a proiectului „Femei pentru Leadership și Buna Guvernare”, implementat de AO Institutum Virtutes Civilis, cu suportul UN Women Moldova și sprijinul financiar al Ambasadei Suediei la Chișinău, inclusiv prin intermediul Fondului Femeilor în Politică și Oficiile Guvernamentale ale Suediei, reprezentate de Ministerul de Afaceri Externe.

Printre participantele Academiei de Liderism și Bună Guvernare se numără și Cristina R. din sudul țării, care s-a arătat convinsă că abilitățile acumulate în cadrul sesiunilor de mentorat îi vor fi utile inclusiv în activitățile de zi cu zi. „Modulele de instruire au fost foarte interesante. Vreau să pun umărul la schimbare. Zi de zi mă ciocnesc cu probleme pe care nu le mai pot tolera: în educație, medicină sau domeniul social. Cred că e de datoria mea să contribui ca lucrurile să evolueze în bine”, se arată convinsă Cristina.

O altă participantă la Academie, Tatiana C, din Chișinău, a afirmat că și-ar dori să se implice în diferite procese decizionale. „Vreau să fiu prezentă în societatea în care trăiesc și vreau să contribui la progresul ei. Un lucru care nu ne place poate fi schimbat, iar pentru asta avem nevoie de angajament, dorință de a face, perseverență, energie, onestitate și, nu în ultimul rând, abilități, iar eu cred ca am aceste abilitati”, a subliniat femeia.

Proiectul „Femei pentru Leadership și Buna Guvernare” are ca obiectiv estimat capacitatea peste 650 de femei aspirante și candidate, inclusiv din UTA Gagauzia, și grupuri subreprezentate, în domeniul participării politice prin furnizarea de suport pre și post electoral, bazat pe Curriculum-ul acreditat de UN Women.

Recente

Mai vezi și

Angajăm asistent/-ă de proiect în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”

Locație:Chișinău, MoldovaDurata:15.11.2023 – 31.03.2024Tipul contractului:Contract de muncă pe termen...

Termeni de Referință pentru achiziționarea produselor de vizibilitate în cadrul proiectului „Femei pentru Liderism și Bună Guvernare”

Organizație:Asociația Obștească “Institutum Virtutes Civilis”Sectorul:Non-guvernamentalLocație:Republica MoldovaPerioada de prestare a...

Anunț de angajare: șofer

Locație:Chișinău, MoldovaOrganizația:AO Institutum Virtues CivilisTipul contractului:Contract de prestare a...

Inspirând femeile să devină lidere: Academia de Liderism și Bună Guvernare

În cadrul unei inițiative menite să consolideze capacitățile femeilor și fetelor în vederea participării active în procesele decizionale, a fost lansată Academia de Liderism...

Consolidarea femeilor în politică: Academia de Liderism și Buna Guvernare 2023

În cadrul unei inițiative menite să consolideze capacitățile femeilor și fetelor în vederea participării active în procesele decizionale în lunile iulie-septembrie 2023 s-a desfășurat...

„O instruire plină de inspirație” – opinii ale absolventelor Academiei de Liderism

Peste 70 de participante ale Academiei de Liderism Feminin și Buna Guvernare au făcut pași importanți către dezvoltarea lor ca lidere comunitare. Timp de...