Tinerii actori și spectatorii despre spectacolul social „UN DAR PENTRU TINE”

„UN DAR PENTRU TINE” este un spectacol social, care a fost interpretat de către tinerii și tinerele din raionul Strășeni și prezentat în incinta Casei de Cultură, la 20 septembrie 2021. Evenimentul face parte din proiectul „Tinerii și tinerele pentru egalitate și nediscriminare”.

Proiectul „Tinerii și tinerele pentru egalitate și nediscriminare” este implementat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, în cadrul Programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women și UNFPA.

Tinerii și tinerele implicate în desfășurarea evenimentului au fost emoționați înainte de eveniment și și-au exprimat opiniile în legătură cu desfășurarea spectacolului social „UN DAR PENTRU TINE”.

Traian Cibotaru, care a jucat rolul unuia dintre colegii actriței principale în spectacol, a spus că îl încearcă mai multe emoții pozitive: „Atât perioada de instruire, cât și spectacolul mi-au plăcut foarte mult și sperăm să le placă și celor din public. Mă simt pregătit și abia aștept să văd reacțiile publicului spectator”.

Despre pregătirile dinaintea spectacolului, Ana Crețu ne-a mărturisit că „au fost interesante, am fost curioși deoarece de la început nu realizam încă că o să creăm un spectacol atât de frumos. Am emoții pentru că nu am mai avut ocazia de a fi pe scenă și să fiu privită de către atât de mulți spectatori”.

Despre regizorul spectacolului „UN DAR PENTRU TINE”, Alexandru Cibotaru a spus că: „Domnul Ianoș este un regizor foarte bun și ne-a pregătit să ne descurcăm și să fim încrezători. Emoțiile mereu sunt prezente, dar ne simțim pregătiți. Fiecare repetiție a fost interesantă ți ne-a învățat ceva anume”.

„Simt niște emoții pe care nu le-am mai avut și cred că este o experiență nouă și unică. Frică, bucurie și speranță – mai multe emoții contradictorii”, a remarcat Ana-Maria Focșa.

Părerile spectatorilor au exprimat multă plăcere și speranță.

„Mi s-a părut destul de interesant, inovativ și de unde avem ce să învățăm. Mi-a plăcut că niște tineri care nu au studii în domeniul actoriei au reușit să creeze un spectacol atât de frumos. Felicitări tinerilor pentru ceea ce au făcut”, a spus unul dintre spectatorii prezenți.

„Mă bucur că lumea începe să realizeze că aceste stereotipuri sunt o problemă și că vor să schimbe ceva. Spectacolul reflectă foarte bine realitatea din societatea actuală”, a concluzionat una dintre spectatoare.

Proiectul „Tinerii pentru egalitate și nediscriminare” încurajează implicarea tinerelor și tinerilor prin spectacolele de Teatru Social pentru combaterea stereotipurilor de gen.

#EU4GE #eu4genderequality #StrongerTogether

Acest eveniment este realizat în cadrul Programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women și UNFPA. Acest eveniment este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a Asociației Obștești „Institutum Virtutes Civilis” și nu reflectă neapărat opiniile Uniunii Europene, UN Women și UNFPA.

Recente

Набор участниц для программы Академии женского лидерства и эффективного управления

АО „Institutum Virtutes Civilis” объявляет набор на программу Академии...

Tinerii și tinerele din Volintiri: Cum definesc egalitatea de gen?

„Eeeeii, și fetele tot pot deține funcții de conducere!”,...

Peste 50 de femei din Republica Moldova au absolvit cea de-a treia sesiune a Academiei de Liderism Feminin

Academia de Liderism Feminin, parte a proiectului „Femei pentru...

Mai vezi și

Termeni de referință pentru selectarea unei companii video pentru producerea și diseminarea produselor media (video)

OrganizațiaAO „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC)Sectorul:Non-guvernamentalScopul:Promovarea activităților și beneficiarilor/...

Tinerii și tinerele din Copceac discută deschis despre importanța egalității de gen

La Gimnaziul „Academicianul Mitrofan Ciobanu” din satul Copceac, raionul...

Academia de Liderism Feminin și Bună Guvernare: pregătirea viitoarelor lidere politice

Cu sprijinul Suediei și al UN Women Moldova, Institutum Virtutes...

AO IVC te invită la Academia de Liderism Feminin și Bună Guvernare!

AO „Institutum Virtutes Civilis” lansează a doua etapă a programului...

Tinerii și tinerele din Volintiri: Cum definesc egalitatea de gen?

„Eeeeii, și fetele tot pot deține funcții de conducere!”, îl contrazice Ludmila, de 16 ani, cu dârzenie, pe colegul ei Gheorghe, de 14 ani,...

Peste 300 de tineri și tinere din Căușeni și Ștefan Vodă, implicați/te în discuții privind egalitatea de gen

343 de elevi și eleve au participat la discuțiile despre rolul tinerei generații în combaterea stereotipurilor și a violenței în bază de gen. Este...

Tinerii și tinerele din Copceac discută deschis despre importanța egalității de gen

La Gimnaziul „Academicianul Mitrofan Ciobanu” din satul Copceac, raionul Ștefan Vodă, a avut loc o discuție interactivă despre „Egalitatea de gen și non-discriminarea”. Evenimentul...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here