„O instruire plină de inspirație” – opinii ale absolventelor Academiei de Liderism

Peste 70 de participante ale Academiei de Liderism Feminin și Buna Guvernare au făcut pași importanți către dezvoltarea lor ca lidere comunitare. Timp de patru zile, ele s-au implicat activ în discuții captivante despre managementul unei campanii electorale, pregătirea pentru dezbateri electorale și analiza atentă a legislației electorale.

Academia este parte a proiectului „Femei pentru Leadership și Buna Guvernare”, implementat de AO Institutum Virtutes Civilis, cu suportul UN Women Moldova și sprijinul financiar al Ambasadei Suediei la Chișinău, inclusiv prin intermediul Fondului Femeilor în Politică și Oficiile Guvernamentale ale Suediei, reprezentate de Ministerul de Afaceri Externe.

Diana P.: “Această săptămână a fost una foarte productivă pentru noi, participantele. Am învățat atât de multe lucruri esențiale care ne vor ajuta să ne pregătim pentru alegerile locale din 2023. Sunt recunoscătoare pentru această oportunitate și mă simt cu adevărat inspirată să îmi aduc contribuția la schimbările pozitive din comunitatea mea.”

Tatiana E.: “Academia ne-a oferit un mediu de învățare deschis și sprijinitor, unde am putut să împărtășim cunoștințe și experiențe. Sunt convinsă că aceste învățăminte ne vor ajuta să fim mai bine pregătite pentru a ne implica activ în politică și pentru a promova valorile democratice.”

Aceste cuvinte ale participantei Diana P. și ale Tatiana E. reflectă angajamentul lor profund față de procesul de învățare și de dezvoltare a abilităților necesare pentru a fi lideri de succes în politică. Experiența lor în cadrul Academiei le-a oferit nu doar cunoștințe teoretice, ci și abilități practice și încredere în propriile capacități.

Proiectul are ca obiectiv estimat capacitatea peste 650 de femei aspirante și candidate, inclusiv din UTA Gagauzia, și grupuri subreprezentate, în domeniul participării politice prin furnizarea de suport pre și post electoral, bazat pe Curriculum-ul acreditat de UN Women.

Recente

Mai vezi și

Angajăm asistent/-ă de proiect în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”

Locație:Chișinău, MoldovaDurata:15.11.2023 – 31.03.2024Tipul contractului:Contract de muncă pe termen...

Termeni de Referință pentru achiziționarea produselor de vizibilitate în cadrul proiectului „Femei pentru Liderism și Bună Guvernare”

Organizație:Asociația Obștească “Institutum Virtutes Civilis”Sectorul:Non-guvernamentalLocație:Republica MoldovaPerioada de prestare a...

Anunț de angajare: șofer

Locație:Chișinău, MoldovaOrganizația:AO Institutum Virtues CivilisTipul contractului:Contract de prestare a...

„Vă îndemnăm să creați o rețea de femei active” este mesajul instruirilor în cadrul Academiei de Liderism

„Femeile-lidere pot dezvolta comunitățile din care fac parte” - este mesjul transmis participantelor ultimei instruiri din cadrul Academiei de Liderism și Bună Guvernare. Scopul...

Inspirând femeile să devină lidere: Academia de Liderism și Bună Guvernare

În cadrul unei inițiative menite să consolideze capacitățile femeilor și fetelor în vederea participării active în procesele decizionale, a fost lansată Academia de Liderism...

Consolidarea femeilor în politică: Academia de Liderism și Buna Guvernare 2023

În cadrul unei inițiative menite să consolideze capacitățile femeilor și fetelor în vederea participării active în procesele decizionale în lunile iulie-septembrie 2023 s-a desfășurat...