Impresiile participantelor Academiei de Liderism Feminin și Buna Guvernare

Absolventele primei sesiuni de instruire a Academiei de Liderism Feminin și Buna Guvernare, dedicată alegerilor locale din 2023, au primit astăzi diplomele de participare, iar majoritatea ne-au declarat că sunt mai pregătite ca niciodată să își asume roluri cruciale în domeniul de administrare publică. Participarea în Academie reprezintă nu doar recunoașterea eforturilor lor, ci și angajamentul ferm de a contribui la transformarea societății și la consolidarea democrației locale.

Ceremonia de înmânare a diplomelor a fost o ocazie deosebită pentru participante să își împărtășească experiențele acumulate în timpul instruirii și să își exprime recunoștința față de toți cei implicați în această inițiativă. Cu toate și-au asumat angajamentul că vor continua să lucreze împreună pentru a promova principiile echității, transparenței și bunei guvernări în comunitățile lor.

Olesea A.: “Mă simt onorată să fac parte din acest program și să mă număr printre absolventele primei instruiri ale Academiei. Această instruire ne-a dotat cu cunoștințe esențiale și cu încredere în propriile noastre capacități. Sunt nerăbdătoare să aplic ceea ce am învățat pentru a face o schimbare pozitivă în comunitatea mea și pentru a sprijini altele să facă același lucru.”

Aurica M.: “Această experiență a fost cu adevărat de neprețuit. M-am simțit inspirată și motivată să mă implic mai activ în procesele decizionale și să contribui la îmbunătățirea reprezentării femeilor în politică și administare publică.”

Peste 50 de femei lider din toată țara au participat timp de patru zile la această experiență formativă, beneficiind de instruire și mentorat în domenii esențiale precum comunicare publică, legislație electorală, management de campanie, protocol, și multe altele.

Scopul instruirilor este consolidarea capacităților femeilor și fetelor în vederea motivării lor de a se implica activ în procesele decizionale, inclusiv de a îmbunătăți reprezentarea femeilor în politică și diplomație. Această inițiativă face parte din proiectul „Femei pentru Leadership și Buna Guvernare”, implementat de Institutum Virtutes Civilis, cu suportul UN Women Moldova și cu sprijinul financiar al Suediei prin Ambasada Suediei la Chișinău, inclusiv prin intermediul Fondului Femeilor în Politică și Oficiile Guvernamentale ale Suediei, reprezentate de Ministerul de Afaceri Externe.

Proiectul “Femei pentru Leadership și Buna Guvernare” are ca obiectiv capacitatea peste 650 de femei aspirante și candidate, inclusiv din UTA Gagauzia, și grupuri subreprezentate, în domeniul participării politice, oferindu-le suport pre și post electoral în baza Curriculum-ului acreditat de UN Women.

Recente

Mai vezi și

Angajăm asistent/-ă de proiect în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”

Locație:Chișinău, MoldovaDurata:15.11.2023 – 31.03.2024Tipul contractului:Contract de muncă pe termen...

Termeni de Referință pentru achiziționarea produselor de vizibilitate în cadrul proiectului „Femei pentru Liderism și Bună Guvernare”

Organizație:Asociația Obștească “Institutum Virtutes Civilis”Sectorul:Non-guvernamentalLocație:Republica MoldovaPerioada de prestare a...

Anunț de angajare: șofer

Locație:Chișinău, MoldovaOrganizația:AO Institutum Virtues CivilisTipul contractului:Contract de prestare a...

„Vă îndemnăm să creați o rețea de femei active” este mesajul instruirilor în cadrul Academiei de Liderism

„Femeile-lidere pot dezvolta comunitățile din care fac parte” - este mesjul transmis participantelor ultimei instruiri din cadrul Academiei de Liderism și Bună Guvernare. Scopul...

Inspirând femeile să devină lidere: Academia de Liderism și Bună Guvernare

În cadrul unei inițiative menite să consolideze capacitățile femeilor și fetelor în vederea participării active în procesele decizionale, a fost lansată Academia de Liderism...

Consolidarea femeilor în politică: Academia de Liderism și Buna Guvernare 2023

În cadrul unei inițiative menite să consolideze capacitățile femeilor și fetelor în vederea participării active în procesele decizionale în lunile iulie-septembrie 2023 s-a desfășurat...