Dialog privind eficientizarea mecanismului de finanțare a societății civile din bugetul public: realități și opțiuni

Experți internaționali și naționali, parteneri guvernamentali și reprezentanți ai sectorului asociativ se reunesc la Chișinău, sub auspiciile Cancelariei de Stat, Asociației „Institutum Virtutes Civilis” și Centrului European pentru Legislație Non-profit, în cadrul unui dialog axat pe finanțarea inițiativelor societății civile din bugetul public.

Masa rotundă cu genericul „Dezvoltarea mecanismelor de finanțare directă a proiectelor OSC din bugetul public” aduce în prim-plan realitățile și opțiunile legate de necesitatea unor intervenții pentru perfecționarea și eficientizarea mecanismului existent de finanțarea de către stat a organizațiilor societății civile din Moldova.

Dialogul se axează pe concluziile unei cercetări, realizată în 2018, cu participarea organizațiilor societății civile și reprezentanților administrației publice centrale și administrațiilor publice locale. 43 de instituții naționale, regionale și locale au contribuit, prin răspunsurile și propunerile lor, la elaborarea studiului privind eficientizarea mecanismului de finanțare directă a proiectelor societății civile din bugetul public.

În cadrul mesei rotunde sunt prezentate, de asemenea, bunele practici de finanțare a proiectelor societății civile în țările din Europa Centrală și de Est și sunt discutate și colectate contribuțiile reprezentanților organizațiilor non-guvernamentale pentru Regulamentul-cadru cu privire la mecanismul finanțărilor nerambursabile directe pentru proiectele organizațiilor societății civile din Republica Moldova.

Această inițiativă se axează în mod direct pe constituirea și dezvoltarea unei platformei care reunește constituenții relevanți într-un dialog privind dezvoltarea legislației și a cadrului de reglementare pentru susținerea directă oferită de către stat proiectelor societății civile cu respectarea procedurilor de transparență.

Versiunea integrală a studiului „Finanțarea directă a OSC de către stat în Republica Moldova” poate fi accesată AICI ::: https://bit.ly/37He9dB

Acest eveniment este organizat ca parte a Suportului de Asistență Tehnică în Moldova, gestionat de Centrul European pentru Legislație Non-profit (ECNL). Proiectul este posibil datorită Centrului International pentru Legislație Non-profit (ICNL) prin Inițiativa Spațiu Civic, finanțat de Suedia. Opiniile exprimate nu coincid neapărat cu opiniile sau părerile finanțatorilor și partenerilor.

Recente

Mai vezi și

Liliana Palihovici: „Ziua de 8 martie oferă oportunitatea de a marca rezultatele pe care femeile le-au atins în diverse domenii, de la politică la...

Îndemnul președintei AO Institutum Virtutes Civilis, Liliana Palihovici, de Ziua Internațională a Femeii.

Liliana Palihovici: „Promovarea egalității de gen nu se rezumă doar la legislație, ci implică și investiții în educație și conștientizare”

Președinta AO „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, a subliniat în cadrul mesei rotunde organizate de Federația Sindicatelor din Moldova, în ajunul Zilei Internaționale a...

AO IVC pune la dispoziția APC, APL și prestatorilor de servicii sociale ghidul „Achiziția publică a serviciilor sociale în Republica Moldova”

AO „Institutum Virtutes Civilis” lansează ghidul intitulat „Achiziția publică a serviciilor sociale în Republica Moldova”, un instrument esențial destinat Autorităților Publice Centrale (APC), Autorităților...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here