80 de lidere și lideri din Moldova au participat, la 23 iunie 2020, la o instruire organizată în regim de teleconferință, axată pe tehnicile de atragere a resurselor extrabugetare pentru dezvoltare comunitară. Instruirea on-line s-a desfășurat în cadrul Proiectului „Women 4 Leadership” și continuă eforturile acestui program de capacitare a pentru participarea în procesele de asigurare a unei bune guvernări.
Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT – Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia.
Instruirea la care au participat 80 de femei și bărbați – primare și primari, consiliere locale și consilieri, lidere comunitare și lideri – s-a focusat pe principiile de bază în scrierea proiectelor europene, cu specificarea exemplelor de surse și oportunități de finanțare. De asemenea, subiectele discutate în cadrul reuniunii on-line de marți au vizat specificul cererii de finanțare, managementul de proiect, scopurile și obiectivele, descrierea grupurilor-țintă, dezvoltarea cadrului logic de proiect etc.
„Dacă suntem conectate astăzi la acest eveniment, înseamnă că ne pasă de calitatea guvernării în localitățile noastre, în țara noastră și, deci, să facem fiecare tot ceea ce putem mai bine pentru să se dezvolte și să prospere comunitățile noastre”, a afirmat în debutul reuniunii on-line Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, care a subliniat, totodată, rolul esențial al femeilor-lidere în realizarea unei bune guvernări atât la nivel local, cât și la nivel național.
Coordonatoarea de Programe UN Women, Svetlana Andrieș, a menționat în mesajul său adresat participantelor și participanților la această instruire caracterul dificil al situației actuale în contextul stării de urgență în sănătate publică, exprimându-și speranța că „sesiunea informativă va fi una utilă” și va ajuta primarele și consilierele locale, alese cu aproximativ un an în urmă, să răspundă adecvat la așteptările populației.
Instruirea intitulată „Tehnici de atragere a resurselor extrabugetare pentru dezvoltarea comunitară” a fost realizată de către Tatiana Udrea, formatoare în domeniul Programelor de Cooperare Transfrontalieră și Transnațională, care a explicat utilitatea informațiilor oferite: „Dacă dumneavoastră veți înțelege care este logica elaborării unui proiect pentru programele de finanțare de acum, va fi mai simplu în activitatea pe care o realizați” pentru atragerea finanțărilor oferite de partenerii de dezvoltare.
Această sesiune de informare on-line a urmat altor activități desfășurate în 2028, 2019 și 2020 sub auspiciile Academiei de Liderism Feminin „Women 4 leadership” pentru femeile-primare, consiliere locale și lidere comunitare din Moldova.
#Women4Leadership