Proiectul regional „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive”, implementat de Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC), în cadrul programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS) invită organizațiile societății civile din raionul Ialoveni să participe în activitățile acestui proiect, care își propune să impulsioneze implicarea OSC locale și regionale din raionul Ialoveni în procesul de elaborare a politicilor publice locale și creșterea gradului lor de influențare a politicilor publice la nivel local.
Participanții vor explora mecanismele prin care ei pot influența procesul decizional sau politicile publice specifice, crescând nivelul de participare publică în luarea deciziilor şi influențând cultura şi comportamentul la nivelul comunităților şi societății.
Proiectul „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive” oferă posibilitatea OSC-lor din raionul Ialoveni să-și dezvolte capacitățile pentru a contribui la dezvoltarea și monitorizarea politicilor publice locale. Vor fi organizate instruiri cu expertiză națională pe concepte, principii și pași de urmat în elaborarea și monitorizarea politicilor publice la nivel local, precum și pe căile de a asigura un proces participativ și transparent de elaborare și aprobare a acestor politici.
În cadrul proiectului va fi realizat și un audit al politicilor locale existente în domeniile educație, tineret, egalitate de gen, cultură, social, rezultatul căruia va fi prezentat în cadrul unui eveniment public unde vor fi dezbătute recomandările de politici publice cu participarea OSC și a APL de nivelul I și II.
Organizațiile societății civile care participă în aceste activități vor beneficia și de mentorat în monitorizarea acțiunilor APL de implementare a politicilor publice existente, și ajustarea lor la recomandările OSC-lor locale.
Sesiunile de instruire și asistența de mentorat vor avea loc în perioada decembrie 2020- martie 2021. Cheltuielile de instruire vor fi asigurate de organizatori.
Organizațiile societății civile din raionul Ialoveni care doresc să beneficieze de activitățile proiectului sunt încurajate să transmită un mesaj pe e-mail la adresa ivc.moldova@gmail.com, prin care să-și exprime disponibilitatea de a fi parte a proiectului.
Mesajul va include: 1) informație succintă despre profilul organizației inclusiv despre domeniul de activitate și dacă ați avut careva experiențe de cooperare cu APL de nivelul I și II în elaborarea de politici publice la nivel local și 2) numele persoanelor care vor participa în activități din partea organizației și datele lor de contact.
Solicitările de participare sunt acceptate până la termenul extins: 22 noiembrie 2020, ora 17:00.
Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 022 272500 sau la adresa de e-mail: ivc.moldova@gmail.com.
Proiectul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.
Proiectul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Asociația pentru Politica Externă, Asociația ADEPT, Expert-Grup, Asociația Obștească Centrul European PROEUROPA.MD. Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.
#dezvoltmd #EuropanUnion #CivilSociety
Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive” implementat de AO „Institutum Virtutes Civilis” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.