Simulare de dezbateri publice la Chișinău: Academia de Liderism Feminin 2019

0
1047

O nouă rundă de dezbateri publice simulate a avut loc, recent, la Chișinău în cadrul proiectului „Women 4 Leadership”. La evenimentul găzduit de Amarica House au participat opt femei beneficiare ale Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, care își doresc să acceadă în funcții de conducere. Femeile și-au prezentat atât principalele obiective pentru apropiata campanie electorală, cât și soluțiile pentru cele mai stringente probleme.

Simularea de dezbateri publice este un exercițiu din cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, unde femeile își prezintă programul electoral, răspund întrebărilor formulate de moderator și de public, iar la final adresează mesajele către electorat.

Pentru Veronela Pruteanu a fost o experiență inedită, care i-a confirmat încă o dată că trebuie să continue să facă schimbări în comunitatea de unde vine. „Locuiesc în Durlești și de un an și jumătate facem activism civic pentru a schimba lucrurile în bine”, iar la Academia de Liderism vine să-i consolideze cunoștințele pe care le are.

„Experiența aceasta este o provocare nouă care mă pregătește pentru următorii pașii pentru a-mi atinge niște scopuri”, afirmă Olga Zaharia, beneficiară a proiectului „Women 4 Leadership”.

Anelia Caraman, o altă participantă la dezbaterile de la Chișinău, este de părere că evenimentul este un „exercițiu foarte important pentru a ne dezvolta abilitățile atât personale, cât și profesionale. Grație acestui proiect, suntem foarte recunoscătoare pentru tot ce am obținut aici”.

Participantele în cadrul proiectului au avut posibilitatea să apară în fața unui public și de a pune în practică cunoștințele teoretice obținute la instruire. Susținătorii au fost cei care și-au dat votul de încredere femeilor, apreciind abilitățile femeilor.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și contribuie la abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale la nivel local și național.

Sursa: Stiripozitive.eu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here