Oxana Barbu a venit la Academia de Liderism Feminin pentru a contribui la o pondere mai mare în procesele decizionale

0
1142

Oxana Barbu, originară din satul Selimet, raionul Cimișlia, a venit, după o perioadă îndelungată de voluntariat în localitatea natală, la Academia de Liderism Feminin pentru a contribui la o pondere mai mare a femeilor în procesele decizionale.

„Până la Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” am făcut voluntariat în sat, am ajutat bătrânii, am contribuit la viața satului. Eu sunt o fire artistică, tot timpul meu liber redactez și cărți și mă ocup și de propriile cărți”, povestește beneficiara Academiei de Liderism Feminin, Oxana Barbu.

Recent, Oxana Barbu a participant la atelierul de instruire axat pe implicarea femeilor în procesele decizionale și importanța acestora în dezvoltarea comunității, organizat în cadrul proiectului „Women 4 Leadership”.

„Am învățat aici multe lucruri utile, multe lucruri pe care de fapt le știam, dar anume aici le-am exersat”, spune Oxana Barbu, autoarea cărții „Naivitate de copil şi dragoste de viaţă”.

Oxana Barbu intenționează să candideze, în apropiatele alegeri locale, la funcția de consilieră locală.

Iar unul dintre mesajele-cheie pe care Oxana le împărtășește cu alte tinere este acesta: „Nu lăsați mâinile în jos!”.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia

Sursa: Stiripozitive.eu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here