Maria Dolchi participă la Academia de Liderism Feminin pentru a îmbunătăți traiul locuitorilor din satul de baștină

0
956

Maria Dolchi, beneficiară Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, este originară din satul Sârcova, raionul Rezina, și vrea să îmbunătățească condițiile de trai în mediul rural, motiv din care a participă la activitățile Academiei de Liderism Feminin.

Maria Dolchi a activat timp de 10 ani în domeniul medicinii, mai apoi s-a reprofilat, activând deja ca profesoară de limba și literatura rusă și română.

„Au fost perioade în care am activat în ambele domenii, timp de trei ani, de la 8:00 până la 12:00 făceam pedagogie și de la 12:00 până la 16:00 – medicină și invers. Acum activez în Departamentul de Specializare de Urgență în Chișinău. Am dorit să fac schimbări, să ajut consătenii mei în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, deoarece la sat viața este destul de grea”, a povestit Maria Dolchi, beneficiară a Academiei de Liderism Feminin.

Maria Dolchi dorește să candideze la funcția de primară a comunei Sârcova, rezina. Printre lucrurile care sunt preconizate spre realizare în calitate de primară se numără, așa cum mărturisește ea: „soluționarea problemei gunoiștilor neautorizate, amenajarea spațiilor de agrement pentru locuitorii comunei și, în special, pentru copii și vârstnici și crearea unor cantine sociale”.

„Sunt mamă a cinci copii și am întâlnit în viață foarte multe greutăți, foarte multe probleme și dacă nu s-ar fi implicat Primăria și Asistența Socială, nu am fi reușit să-mi cresc copiii la nivelul de dezvoltare care îl au acum”, spune Maria Dolchi.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și contribuie la abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale la nivel local și național.

Sursa: Stiripozitive.eu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here