„Femeile-lidere pot crea viitorul”. Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” se află la o nouă ediție | Diez.md

O instruire a femeilor-lidere care ar putea să candideze la următoarele alegeri locale și să participe la procesele decizionale se desfășoară, la Chișinău, în cadrul Academiei de Liderism Feminin, ediția 2019. Instruirea este susținută de experți naționali și internaționali și se desfășoară în cadrul proiectului „Women 4 Leadership”.

Subiectele-cheie ale instruirii pentru femeile-lidere se axează pe teme precum: participarea femeilor în procesele decizionale; decizia  de a candida pentru o funcție publică în Administrația Publică Locală; dezvoltare personală & liderism; motivarea pentru participarea în competiția electorală și în procesele decizionale; comunitatea și mecanisme de dezvoltare locală; dezvoltarea parteneriatelor pentru promovarea egalității de gen; buna guvernare și integritatea alesului public local; elaborare declarației de misiune etc.

Ulziisuren Jamsran, Reprezentanta de țară UN Women în Republica Moldova, crede că viitorul poate fi creat nu doar de către bărbați, ci și cu participarea femeilor, având aceeași putere decizională. „În fiecare zi în lume apare ceva nou. Asta s-a produs datorită oamenilor care tind spre perfecțiune. De exemplu, după al doilea război mondial, acei oameni care nu erau luați în considerare, au devenit rapid cei mai luminoși și cei mai buni dezvoltatori de tehnologii din lume. Viitorul este ziua de astăzi care se dezvoltă intens. Participarea femeilor-lidere la această instruire demonstrează încă o dată că femeile pot crea viitorul”, a afirmat Ulziisuren Jamsran.

Una dintre participantele la Academia de Liderism Feminin, tânăra antreprenoare Elena Rotaru din satul Cușmirca, Șoldănești, mărturisește că se va întoarce acasă de la această instruire „mai motivată” în activitățile pe care urmează să le realizeze. „Persoanele care se află în fața noastră nu doar ne instruiesc, ci și ne inspiră”, spune Elena Rotaru.

„În aceste zile, participantele învăța mai multe lucruri interesante și valoroase pentru a deveni mai active în comunitatea lor, dar și pentru a atrage mai multe femei în jurul acestora. Aceste femei-lidere vor deveni promotoarele drepturilor femeilor și ale egalității de șanse în localitățile din care provin”, a declarat Silvia Strelciuc, Directoarea executivă a IP CRAION CONTACT din Cahul.

Svetlana Andrieș, Coordonatoarea de program UN Women în Republica Moldova, a afirmat că asemenea instruiri „ajută femeile-lidere să-și dezvolte abilitățile de luare a deciziilor”. „Începând cu anul 2014 și până în prezent, prin eforturile depuse de UN Women și partenerii săi, numărul femeilor cuprinse în procesele de luare a deciziilor în Moldova a ajuns la cifra de 3500 de femei”.

Speranța comună a inițiatorilor, partenerilor și participantelor la proiectul „Women 4 Leadership”, exprimată cu ocazia lansării sesiunilor din 2019, este ca această promoției a Academiei de Liderism Feminin să repete și chiar să depășească rezultatele obținute de femeile-lidere ale promoției de anul 2018, iar aceste reușite să aducă beneficii atât participantelor, cât și comunităților din care provin printr-o participare autentică și egală a femeilor în procesele decizionale.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia.

Sursa: Diez.md

Recente

Mai vezi și

„Vă îndemnăm să creați o comunitate de femei active” este mesajul instruirilor în cadrul Academiei de Liderism

Pe parcursul acestei săptămâni, peste 60 de femei din toată țara au fost beneficiat de două zile de instruiri dedicate dezvoltării personale și profesionale....

Spectacolul „Un dar pentru tine”, prezentat la Ialoveni, Bardar, Rezina și Fălești

Între 11 și 19 aprilie, tineri actori din Strășeni și Fălești au jucat spectacolul de teatru social „Un dar pentru tine” pe scenele caselor...

Reziliența devine un imperativ pentru asigurarea durabilității și eficienței serviciilor sociale

Pandemia COVID-19 a arătat o dată în plus că reziliența și durabilitatea serviciilor sociale sunt două exigențe care trebuie puse la baza oricărui proiect...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here