Elena Cernei: „Vreau să fiu alături de oamenii din localitatea mea și de problemele cu care se confruntă”

0
1227

Elena Cernei, originară din satul Găuzeni, raionul Șoldănești, a participat la concursul de selectare a beneficiarelor Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” pentru a putea contribui, așa cum mărturisește, la soluționarea problemelor cu care se confruntă membrii comunității din care face parte.

„Din anul 2007 am înființat un ONG al persoanelor cu dezabilități, „Speranța”, din motiv că sunt și eu o persoană cu dezabilități. Din frageda copilărie m-am confruntat cu multe probleme, cum ar fi discriminarea și de aceea am înființat ONG-ul dat. Datorită ONG-ul pe care-l conduc, au beneficiat persoanele cu dezabilități de ajutor umanitar cum ar fi încălțăminte, îmbrăcăminte, produse alimentare și multe alte lucruri care erau de bun augur pentru dumnealor. Dumnealor permanent aduceau mulțumiri și eu mă simțeam atât de plăcut și utilă în localitatea mea, precum și în alte localități în care am distribuit îmbrăcăminte și încălțăminte”, a povestit Elena Cernei, participantă la proiectul „Women 4 Leadership”.

Având în spate o experiență bogată de mobilizare a oamenilor din Găuzeni, Șoldănești, doamna Elena Cernei a conștientizat că nu poate contribui la soluționarea multor probleme „ne aflându-se acolo unde se iau decizii”.

„În campania care urmează intenționez să candidez la funcția de consilier în localitate, cu toate că oamenii vin în adresa mea cu propunerea de a candida la funcția de primară. Într-adevăr, eu activez de foarte mult timp în localitate, sunt un voluntar activ, fac lucruri care aduc fericire oamenilor. Sunt Moș Crăciun de 12 ani în localitate, fac activități de 8 martie unde felicit fostele profesoare și femeile solitare, fac foarte multe lucruri pozitive care trezesc emoții oamenilor, care aduc lacrimi de bucurie și acesta este ceea ce mă face fericită.” a precizat beneficiara Academiei de Liderism Feminin, Elena Cernei.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și contribuie la abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale la nivel local și național.

Sursa: Stiripozitive.eu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here