Elena Blanaru: „Vreau să particip la viața politică a țării”

Elena Blanaru este o femeie antreprenoare, care vine în acest sector după o activitate de șase ani în domeniul culturii. Imboldul de a învăța și a se dezvolta pe plan profesional, cât și personal au adus-o la Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”. Aici reușește să se descopere și să înțeleagă cum poate să schimbe societatea în care trăiește, prin intermediul experienței sale.

Elena Blanaru a activat ca administratoare principală la Teatrul „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, ulterior a lucrat la Secția Cultură de la Stațiunea Balneară din localitate. Educând doi copii, Elena a devenit o luptătoare pentru drepturile ei și ale copiilor, de aceea își dorește să creeze copiilor un mediu prielnic dezvoltării.

„Am revenit în țară după 12 ani de absență, copiii fiind născuți într-o altă țară, în momentul în care mi-am dat seama că vreau să fie educați în Moldova, să le dezvolt valorile pe care le-am primit eu de la părinții mei. A fost o luptă pentru o situație materială, pentru siguranța copiilor, pentru că nu sunt indiferentă față de condițiile în care cresc copiii . În general, nu sunt indiferentă față de situația orașului meu și a țării”, spune Elena Blanaru, participantă la Academia de Liderism Feminin.

„Am venit la Academia de Liderism Feminin, pentru că sunt convinsă că femeia este o lideră înnăscută, iar dacă este cizelată devine un diamant. Lângă trainerii de calitate și o echipă la nivel înalt, putem avea rezultate foarte bune. Sunt pregătită și vreau să particip la viața politică a țării, pentru că îmi iubesc țara și vreau să rămân acasă”.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și contribuie la abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale la nivel local și național.

După experiențele pe care le trăiește în cadrul proiectului Women 4 Leadership, Elena Blanaru are și câteva recomandări pentru femeile care vor să facă o schimbare în societate.

„Prima recomandare este să vină la Academia de Liderism, pentru că întotdeauna este loc de mai bine pentru a învăța, sunt o femeie care învață continuu. Îndemn femeile să fie mai încrezute și mai sigure, până la urmă, încrederea este cea care ne lipsește nouă, femeilor, în Moldova. Aceasta nu ține neapărat de noi ca și ființă, ține mai mult de instabilitatea politică a țări, instabilitatea financiară, dar cu pași mărunți vom avea rezultate mari”.

Sursa: Știri Pozitive

Recente

Mai vezi și

„Vă îndemnăm să creați o comunitate de femei active” este mesajul instruirilor în cadrul Academiei de Liderism

Pe parcursul acestei săptămâni, peste 60 de femei din toată țara au fost beneficiat de două zile de instruiri dedicate dezvoltării personale și profesionale....

Spectacolul „Un dar pentru tine”, prezentat la Ialoveni, Bardar, Rezina și Fălești

Între 11 și 19 aprilie, tineri actori din Strășeni și Fălești au jucat spectacolul de teatru social „Un dar pentru tine” pe scenele caselor...

Reziliența devine un imperativ pentru asigurarea durabilității și eficienței serviciilor sociale

Pandemia COVID-19 a arătat o dată în plus că reziliența și durabilitatea serviciilor sociale sunt două exigențe care trebuie puse la baza oricărui proiect...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here