Anunț pentru contractarea serviciilor de video și iluminare scenică teatrală în cadrul proiectului „Tinerii pentru egalitate și nediscriminare – etapa a II-a”

Context

Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) realizează proiectul „Tinerii pentru egalitate și nediscriminare – etapa a II-a” în cadrul programului regional „UE pentru egalitatea de gen: Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței pe bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women și UNFPA. Acest proiect implică un parteneriat între AO IVC, autoritățile locale și tinerii din raioanele Fălești și Strășeni în dezvoltarea capacităților tinerilor pentru implicarea lor în promovarea egalității de gen și a nediscriminării. Proiectul are drept scop creșterea capacităților tinerilor din raioanele selectate pentru ca aceștia să acționeze în calitate de agenți ai schimbării în construirea unei societăți libere de stereotipuri, violență și discriminare. Aceștia vor fi instruiți cum să folosească mesaje nediscriminatorii și cum să promoveze egalitatea de gen în comunitățile lor și în special în rândul semenilor.

 Proiectul „Tinerii pentru egalitate și nediscriminare – etapa a II-a” reprezintă continuarea proiectului cu aceeași denumire (activitățile proiectului pot fi accesate la pagina web http://ivcmoldova.org/category/proiecte/tinerii-pentru-egalitate-si-nediscriminare/). În cadrul proiectului a fost montat  spectacolul în genul teatrului social”Un dar pentru tine” și prezentat de 15 tineri din Strășeni și 15 tineri din Fălești în 4 localități (rezumatul spectacolului poate fi accesat la adresa web https://www.youtube.com/watch?v=7w2ZtBL0T4Y&t=43s).

Spectacolul în genul teatrului social ”Un dar pentru tine” durează 30-45 minute, iar acesta este urmat de estimativ 30 minute de discuții cu publicul prezent.

În procesul de promovare a mesajului de nediscriminare și echitate, AO IVC își propune să aplice genul teatrului social, ca una din metodele dovedite a fi eficiente în educația de alternativă și una care creează un spațiu prietenos pentru dezbateri, dialog, argumentare, evidențierea punctelor de vedere diverse a membrilor unei comunități. Teatrul social implică membrii societății în recunoașterea și soluționarea unor probleme, oferind tinerilor din comunitate rolul să identifice situațiile generatoare de discriminare din piesa de teatru și să ofere soluții alternative.

Pentru realizarea activităților din proiect, AO IVC anunță concurs pentru selectarea serviciilor de video și iluminare scenică teatrală, care vor livra:

  1.   iluminare scenică teatrală pentru 4 spectacole sociale;
  2. 2 produse video cu spectacolul social ”Un dar pentru tine” care vor fi prezentate în perioada 05.04-30.06.2022 după genul “teatrului social” cu participarea tinerilor din raioanele Ialoveni și Rezina, cu discuțiile după spectacol, precum și cu impresii și opinii ale participanților, actorilor și partenerilor prezenți;
  3. 6 produse video cu durata a 1 minută fiecare cu participarea a 6 tineri cîștigători în urma unui concurs, organizat de IVC.

Detalii în documentul ANEXAT.

Recente

Mai vezi și

Discuții publice despre importanța promovării egalității de gen s-au organizat în licee din raionul Rezina

„Ce înseamnă egalitate de gen”, „De ce este important să dăm dovadă de toleranță”, „Cum asigurăm egalitatea de șanse pentru fete și băieți” –...

Anunț extins pentru selectarea unui/ei specialist/e în domeniul monitorizării și evaluării

AO Institutum Virtutes Civilis (AO IVC), din resurse financiare oferite de Uniunea Europeană și Fundația Soros Moldova, lansează un concurs pentru selectarea unui/ei specialist/ă...

Elevi și eleve din două licee din Ialoveni au discutat despre importanța promovării egalității de gen

Elevi și eleve din liceele „Petre Ștefănucă” și „Andrei Vartic” din orașul Ialoveni au participat în această săptămână la o discuție publică dedicată promovării...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here