Adela Postolace, originară din satul Terebna, raionul Edineţ, este medic de familie, o profesie în care are nevoie de multă insistenţă şi curaj. Care sunt dificultăţile cu care s-a confruntat, după ce a suportat un traumatism, şi de ce a decis să se implice în procesele decizionale, povestește în interviul ce urmează Adela Postolache, una dintre beneficiarele Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
„După ce am suportat un traumatism, lucrurile s-au schimbat și am hotărât să fac și eu schimbări în viață, să mă implic în politică ca să pot apăra nu doar drepturile mele, dar și ale persoanelor pe care le deservesc, adică ale pacienților”, mărturisește Adela Postolache, participantă la Academia de Liderism Feminin. „Activitatea mea constă din primirea pacienților și acordarea ajutorului medical”.
A încercat să soluționeze problemele cu care se confruntă ea și pacienții ei, însă Adela Postolache nu a obținut nici un rezultat pozitiv, dar lucrurile s-au schimbat în bine puțin mai târziu.
„Am observat că sunt niște lucruri pe care eu nu le cunosc și când intram la orice demnitar începeam cu plângere: „Iată sunt medic, sunt cu o dezabilitate, am doi copii” etc. Pe parcurs am avut posibilitatea de a mă întâlni cu persoane care mi-au schimbat viața, de exemplu cu Elena Rățoi, Irina Revin, care mi-au spus că persoanele cu dezabilități pot acționa prin diferite metode, cum ar fi instanța de judecată, prin cereri, ca să ne putem apăra atât drepturile noastre, cât și ale pacienților pe care deservim”, a precizat Adela Postolache.
În campania electorală anterioară, Adela Postolache a candidat la funcția de consilieră, dar nu reușit să obțină un mandat. În prag de noi alegeri locale, Adela Postolache este mai pregătită și sigură de forțele proprii și contează pe realizarea cu succes a scopului stabilit.
Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și contribuie la abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale la nivel local și național.
Video: Stiripozitive.eu