E.S. Anna Lyberg, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova: Femeile reunite în cadrul Academiei de Liderism Feminin pot „inspira și alte femei în alte inițiative pozitive”

0
882

„Este o abordare potrivită într-un moment potrivit”, a afirmat Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Anna Lyberg, în mesajul său adresat participantelor la Academia de Liderism „Women 4 Leadership”, reunite la Chișinău la lansarea sesiunilor de instruire ale anului 2019.

Diaplomata suedeză a menționat că femeile reunite în cadrul Academiei de Liderism Feminin pot „inspira și alte femei în alte inițiative pozitive”.

„În activitatea noastră cu Republica Moldova încercăm să contribuim la o dezvoltare pozitivă, ceea ce înseamnă că trebuie să includem și femeile în acest proces. Pentru că nu putem obține rezultate pozitive fără implicarea tuturor membrilor societății, de aceea este firesc să susținem femeile în implicarea lor în viața politică și în luarea deciziilor”, a precizat Anna Lyberg.

„În Suedia egalitatea de gen este un fenomen firesc al proceselor politice, al luării de decizii și de alocare a resurselor”, precizând că țara pe care o reprezintă susține inițiativele în acest domeniu în Republica Moldova.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here