Peste 20 de femei din raionul Ungheni au participat astăzi la cea de-a 15 ședință a Platformei femeilor active. Discuțiile s-au axat pe importanța liderismului feminin și a lucrului în echipă. Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului EVA „Promvoarea egalității de gen în raioanele Ungheni și Cagul”, realizat de Centrul „CONTACT-Cahul” și AO „Institutum Virtutes Civilis”.
Managera de proiect în cadrul AO „Institutum Virtutes Civilis”, Olesea Vladîca, a atras atenția că încet, dar sigur, proiectul ajunge la final, până la încheierea acestuia urmând să mai aibă loc o singură ședință de instruire. „Ne bucurăm să vedem ce impact colosal au avut aceste discuții asupra Dvs. Ați creat grupuri de inițiativă, ați influențat schimbările în bine în localitățile Dvs., duceți mai departe în comunități cunoștințele și abilitățile obținute la instruirile pe care le organizăm. Sperăm că și subiectul discutat astăzi va fi unul util, care vă va motiva să evoluați în carieră și, de ce nu, să vă asumați inclusiv funcții de conducere”, a precizat Olesea Vladîca.
Bibliotecară de profesie, Mariana Huțuleac, din Măcărești, Ungheni, a participat la toate ședințele organizate în cadrul Platformei femeilor active din raioanele Cahul și Ungheni. Mai mult ca atât, cunoștințele pe care le-a acumulat la instruiri le-a transmis consătenilor. „Mi-a plăcut foarte mult subiectul dedicat educației financiare pentru adulți. M-am gândit că ar fi bine să le vorbesc copiilor despre ce înseamnă un buget, de ce este important să-și planifice cheltuielile. Iată de ce, la tabăra organizată în localitate am planificat o sesiune dedicată finanțelor. A avut un mare succes. Astăzi am discutat mult despre liderism. Mă gândesc că aș putea organiza o ședință cu femeile active din localitate la care să vorbim despre acest aspect”, ne-a spus Mariana Huțuleac.
Iar Cristina Cojocari, care activează în primăria din Zagarancea, Ungheni, susține că cel mai mult în asemenea activități îi place faptul că află lucruri noi și cunoaște persoane interesante. „De fiecare dată când particip la ședințele Platformei femeilor active obțin noi abilități. Acestea îmi sunt utile în lucrul meu zilnic, la primărie. În plus, aici am făcut schimb de idei și am împărtășit reciproc din experiențele noastre cu alte participante”, a menționat Cristina.
EVAProject #ImpreunaMaiPuternici #EU4Ungheni #EU4Cahul #EU4Moldova #StrongherTogether #OrangeTheWorld #GenerationEquality
Activitatea este realizată de către Centrul „CONTACT-Cahul” și AO „Institutum Virtutes Civilis”, în cadrul Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF Moldova, în baza Acordului de Colaborare cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor).