IVC Moldova a contribuit la iluminarea unei porțiuni de drum din Rădenii Vechi

Primăria satului Rădenii Vechi, din raionul Ungheni, este una din cele șase primării ale cărei inițiativă a fost susținută în cadrul proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”.

Până nu demult, localitatea era iluminată în mărime de 80 %. Cu sprijinul proiectului, a fost extins iluminatul stradal încă pe două porțiuni din sat, reușindu-se astfel iluminarea totală a localității.

Inițiativa a sporit și accesibilitatea către gimnaziul Rădenii Vechi și pentru 40 de gospodării casnice. De asemenea, proiectul a oferit mai mult siguranță pentru deplasarea fetelor și femeilor pe timp de iarnă, care pleacă la muncă dimineața devreme și revin noaptea târziu, explică Nina Lomțev, membra grupului de inițiativă din Rădenii Vechi.

„Zona pe care am amenajat-o este la marginea localității, unde locuiesc mai multe familii în care sunt femei văduve sau bunici la care vin copiii cu nepoței. Pentru ei era o problemă să se simtă în siguranță. Majoritatea se străduiau să fie cât mai devreme acasă. E o problemă pe care cu ajutorul proiectului am rezolvat-o”, spune Nina Lomțev.

Pentru realizarea proiectului, AO „Institutum Virtutes Civilis” a contribuit cu aproape 40 mii lei. Președinta organizației, Liliana Palihovici, susține că unul din motivele care a înclinat balanța în favoarea inițiativei de la Rădenii Vechi a fost că aceasta va contribui la siguranța inclusiv a fetelor și femeilor din localitate:

„Securitatea personală a fetelor și femeilor este un element important, la care ținem foarte mult, și ne dorim să fie asigurat pe întreg teritoriul R. Moldova. De aceea, inițiativa din Rădenii Vechi a fost susținută de organizația noastră. Am oferit tot suportul necesar pentru iluminarea stradală pe o bună parte a satului, acolo unde ea lipsea. Fetele și femeile din această localitate vor trăi în condiții mai sigure”, a punctat Liliana Palihovici.

Acest proiect a fost realizat de către Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” și Asociația Obștească Centrul CONTACT-Cahul, în cadrul Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF Moldova, în baza Acordului de Colaborare cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor). Părerile și opiniile exprimate aici aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, al UNICEF sau al Uniunii Europene.

#EVAProject #ImpreunaMaiPuternici #EU4Ungheni #EU4Cahul #EU4Moldova #StrongherTogether #OrangeTheWorld #GenerationEquality

Recente

Mai vezi și

„Copii egali – șanse egale”: micuții din comuna Pîrlița vor avea un teren de joacă nou amenajat

Primăria comunei Pîrlița, din raionul Ungheni, este una din cele șase primării ale cărei inițiativă a fost susținută în cadrul proiectului EVA „Promovarea egalității...

„Realizările înregistrate în promovarea egalității de gen trebuie să continue”

Proiectul „Parteneriate Locale pentru Abilitarea Femeilor din raioanele Cahul și Ungheni” Conferința de încheiere a Proiectului „Parteneriate Locale pentru Abilitarea Femeilor din raioanele Cahul și...

Cum comunicăm eficient: tema ultimei ședințe din cadrul Platformei femeilor active din raioanele Cahul și Ungheni

Peste 25 de femei din raionul Ungheni au participat astăzi la cea de-a 16-ea și ultima ședință a Platformei femeilor active! Discuțiile s-au axat...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here