„Women 4 Leadership” – finalul sesiunii iunie-septembrie 2018. Academia de Liderism Feminin merge mai departe…

15 decembrie 2018 Cele 40 de femei beneficiare ale Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” se reunesc, la Chișinău, în cadrul unui eveniment cu participarea partenerilor proiectului pentru a împărtăși experiențele de care au avut parte pe durata sesiunii 2018 a acestei inițiative de abilitare a femeilor pentru participare în procesele decizionale.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) în Moldova și cu sprijinul Guvernului Suediei.

Evenimentul de finalizare a sesiunii de instruire iunie-septembrie 2018 aduce în prim plan emoțiile, experiențele și lecțiile învățate ale participantelor la Academia de Liderism Feminin pentru a fi împărtășite cu partenerii proiectului, experții și mentorii implicați și în contextul următoarei sesiuni, care va dura până în mai 2019.

În cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” participantele la proiect au beneficiat de ghidarea formatorilor și mentorilor în ceea ce privește participarea la viața publică la nivel de comunitate și de țară. Proiectul „Women 4 Leadership” oferă în continuare instruire și consultanță pentru 10 organizații neguvernamentale locale și regionale pentru a dezvolta capacitățile lor de advocacy în dialogul cu autoritățile publice în scopul dezvoltării și implementării politicilor publice locale sensibile la dimensiunea de gen. De asemenea, femeile implicate în proiect vor participa la trei dezbateri publice regionale în cadrul cărora vor prezenta și promova soluții pentru problemele existente la nivel local și național.

Câteva repere-cheie care se află în prim-planul evenimentului de pe 15 decembrie de la Chișinău:

 • 45 de femei ale căror aplicații au fost acceptate pentru Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”
 • 4 traininguri pentru beneficiarele Proiectului „Women 4 Leadership”
 • 11 experți / mentori implicați
 • 1 instruire pentru ONG-urile locale și regionale în promovarea egalității de gen și implicării femeilor în procesele decizionale
 • 19 persoane reprezentante ale ONG-urilor – instruite
 • 15 ore de artă oratorică
 • 1 atelier practic de simulare a dezbaterilor TV
 • 3 dezbateri publice: la Bălți, Cahul și Chișinău
 • 165 de persoane participante la dezbaterile publice
 • 62 de subiecte publicate pe pagina Web a Proiectului, deschisă în luna mai 2018
 • 4 mii 454 de accesări
 • 17,688 de persoane au vizionat istoriile video despre participantele la Proiect pe Facebook

Proiectul „Women 4 Leadership”, realizat la nivel național, contribuie la edificarea unei platforme incluzive de dialog, instruire și acțiune a femeilor-lider care va contribui la sporirea șanselor de afirmare a femeilor din diferite grupuri, inclusiv femei tinere, din grupurile de minorități etnice, femeile cu dizabilități, care sunt practic absente din procesele decizionale.

Această activitate are loc în cadrul Acordului de cooperare în bază de proiecte cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor), finanțat de Guvernul Suediei și UN Women.

 

Recente

Mai vezi și

Liliana Palihovici: „Ziua de 8 martie oferă oportunitatea de a marca rezultatele pe care femeile le-au atins în diverse domenii, de la politică la...

Îndemnul președintei AO Institutum Virtutes Civilis, Liliana Palihovici, de Ziua Internațională a Femeii.

Liliana Palihovici: „Promovarea egalității de gen nu se rezumă doar la legislație, ci implică și investiții în educație și conștientizare”

Președinta AO „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, a subliniat în cadrul mesei rotunde organizate de Federația Sindicatelor din Moldova, în ajunul Zilei Internaționale a...

AO IVC pune la dispoziția APC, APL și prestatorilor de servicii sociale ghidul „Achiziția publică a serviciilor sociale în Republica Moldova”

AO „Institutum Virtutes Civilis” lansează ghidul intitulat „Achiziția publică a serviciilor sociale în Republica Moldova”, un instrument esențial destinat Autorităților Publice Centrale (APC), Autorităților...