„Vrem să lichidăm gunoiștile neautorizate, iar pe locul lor să plantăm pădure”, mărturisește Natalia Stănilă, beneficiara Academiei de Liderism Feminin

Natalia Stănilă, originară din satul Izbiște, raionul Criuleni, secretara Consiliului Local Izbiște, își dorește o dezvoltare continuă atât pe plan personal, cât și pentru Consiliul în cadrul căruia și desfășoară activitatea, motiv din care participă la activitățile Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.

„Încerc în permanență să mă dezvolt și nu doar eu, dar și pe cei care lucrează în cadrul primăriei satului Izbiște”, mărturisește Natalia Stănilă într-un interviu acordat în zilele atelierului de instruire din această vară pentru beneficiarele proiectului „Women 4 Leadership”.

„Particip foarte des la diferite seminare de dezvoltare personală. Îmi dau seama că în spate se află o echipă care nu trebuie condusă, dar trebuie ghidată. Sunt aici deja la a doua etapă și îmi place ce se ăntîmplă ăn cadrul Academiei de Liderism Feminin”, spune Natalia.

„În aceste trei zile de instruire am învățat cine și cum trebuie să presteze servicii de calitate, cine are dreptul la accesul la informație, de ce trebuie să asigurăm transparența deciziilor Consiliului Local și îmi doresc foarte mult să-mi implic comunitatea în dezvoltarea localității”.

Iar pentru a implica comunicate din Izbiște în soluționarea problemelor locale, Natalia Stănilă își dorește să inițieze o asociație obștească, care va permite implicarea realizarea mai multor proiecte.

„Acum suntem la etapa în care înregistrăm o asociație de băștinași, pentru că ne dăm seama că APL nu întotdeauna este eligibilă pentru concursuri de proiecte. De aceea avem nevoi de organizații locale, asociații locale. O problemă foarte mare la noi în localitate este legată de gunoi, de altfel ca și în alte sate. Și vrem să lichidăm gunoiștile neautorizate, iar pe locul lor să plantăm pădure”, afirmă Natalia Stănilă, beneficiara Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia.

Sursa: Stiripozitive.eu

Recente

Mai vezi și

Liliana Palihovici: „Ziua de 8 martie oferă oportunitatea de a marca rezultatele pe care femeile le-au atins în diverse domenii, de la politică la...

Îndemnul președintei AO Institutum Virtutes Civilis, Liliana Palihovici, de Ziua Internațională a Femeii.

Liliana Palihovici: „Promovarea egalității de gen nu se rezumă doar la legislație, ci implică și investiții în educație și conștientizare”

Președinta AO „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, a subliniat în cadrul mesei rotunde organizate de Federația Sindicatelor din Moldova, în ajunul Zilei Internaționale a...

AO IVC pune la dispoziția APC, APL și prestatorilor de servicii sociale ghidul „Achiziția publică a serviciilor sociale în Republica Moldova”

AO „Institutum Virtutes Civilis” lansează ghidul intitulat „Achiziția publică a serviciilor sociale în Republica Moldova”, un instrument esențial destinat Autorităților Publice Centrale (APC), Autorităților...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here