UN Women: Academia de Liderism pentru Femei „Women 4 Leadership” a fost lansată

Peste 140 de femei din diferite regiuni ale Republicii Moldova, interesate de participare în procesul de luare a deciziilor la nivel național și local, pot beneficia de instruiri în cadrul proiectului de liderism „Women 4 Leadership”.

Proiectul, lansat de Centrul CONTACT-Cahul și Institutum Virtutes Civilis (IVC), în parteneriat cu UN Women Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor), își dă startul în iunie 2018.

Participantele vor fi instruite în spiritul bunelor practici de acțiune și implicare în procesul de luare a deciziilor la nivel național și local, vor învăța tehnici de organizare a campaniilor publice eficiente și vor avea oportunitatea de a aplica aceste cunoștințe începând cu scrutinul electoral din 2018.

Mai mult, tot în cadrul proiectului național „Women 4 Leadership” va fi constituită o platformă de dialog, instruire și acțiune a femeilor-lidere. Platforma își propune să fie una incluzivă și să contribuie la sporirea șanselor de afirmare a femeilor din diferite grupuri, inclusiv femei tinere, din grupurile de minorități etnice, femeile cu dizabilități, care sunt practic absente din procesele decizionale.

De asemenea, Academia de Liderism „Women 4 Leadership” va oferi instruire și consultanță pentru 10 organizații neguvernamentale locale și regionale pentru a dezvolta capacitățile lor de advocacy în dialogul cu autoritățile publice locale în scopul dezvoltării și implementării politicilor publice locale sensibile la dimensiunea de gen…

Așadar, pentru a vă înscrie la primele sesiuni de instruire „Women 4 Leadership”, în perioada iunie-septembrie 2018, vedeți detalii aici.

CONTACT-Cahul este o organizație non-guvernamentală care contribuie la dezvoltarea societății civile în Republica Moldova prin consolidarea sectorului asociativ, abilitarea economică, advocacy, facilitarea dialogului social și susținerea inițiativelor cetățenești.

Asociația „Institutum Virtutes Civilis” este un think tank independent și apolitic din Republica Moldova, fondat pentru a contribui la dezvoltarea statului de drept și promovarea democrației participative, precum și la sporirea eficientei politicilor publice în domeniile promovării drepturilor omului, negocierii pentru pace și soluționării conflictelor, dezvoltării de capacitați pentru buna guvernare, a educației și cercetării, incluziunii și protecției sociale.

Academia de Liderism „Women 4 Leadership” este lansată grație sprijinului financiar al Guvernului Suediei și UN Women Moldova.

CONTACTE:

IP CRAION CONTACT-Cahul
Or. Cahul. Str. Negruzzi, 46
Tel.: +373/299/84842
Web: http://contact-cahul.md
E-mail: contact_cahul@yahoo.com

Institutum Virtutes Civilis
Chișinău, str. Bulgară, 1
Tel.: +373/79403288
E-mail: ivc.moldova@gmail.com

Sursa: UN Women

Recente

Mai vezi și

„Vă îndemnăm să creați o rețea de femei active” este mesajul instruirilor în cadrul Academiei de Liderism

„Femeile-lidere pot dezvolta comunitățile din care fac parte” - este mesjul transmis participantelor ultimei instruiri din cadrul Academiei de Liderism și Bună Guvernare. Scopul...

„O instruire plină de inspirație” – opinii ale absolventelor Academiei de Liderism

Peste 70 de participante ale Academiei de Liderism Feminin și Buna Guvernare au făcut pași importanți către dezvoltarea lor ca lidere comunitare. Timp de...

Impresiile participantelor Academiei de Liderism Feminin și Buna Guvernare

Absolventele primei sesiuni de instruire a Academiei de Liderism Feminin și Buna Guvernare, dedicată alegerilor locale din 2023, au primit astăzi diplomele de participare,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here