Spectacolul de Teatru Social „UN DAR PENTRU TINE” la Zubrești, Strășeni

Tinerii și tinerele din raionul Strășeni au prezentat în incinta Casei de Cultură de la Zubrești, la 29 septembrie 2021 spectacolul social „UN DAR PENTRU TINE”. Evenimentul face parte din proiectul „Tinerii și tinerele pentru egalitate și nediscriminare”.

Proiectul „Tinerii și tinerele pentru egalitate și nediscriminare” este implementat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, în cadrul Programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women și UNFPA.

Cu un cuvânt de salut la începutul evenimentului a venit Managera de proiect, Olesea Vladîca: „Vă mulțumim că ați acceptat invitația noastră de a participa la un spectacol social care se numește „UN DAR PENTRU TINE”. Spectacolul este jucat de către tinerii din raionul Strășeni. Această activitate face parte din proiectul regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen”.

„Suntem bucuroși să avem drept spectatori mai mulți elevi și profesori din localitate. Toți trecem printr-o perioadă un pic mai dificilă și nu prea avem ocazia de a participa la astfel de activități, dar astăzi ne putem bucura de acest spectacol. Raionul nostru este implicat în acest proiect și îmi pare bine că avem această oportunitate”, a menționat Valentina Moraru de la Consiliul Raional Strășeni.

Chiar dacă joacă pentru a patra oară acest spectacol, tinerii actori au avut emoții și de această dată când au prezentat „UN DAR PENTRU TINE” la Casa de Cultură din Zubrești.

„Am emoții mai mari decât atunci când am jucat prima dată acest spectacol. Este important ca oamenii să înțeleagă că nu trebuie să trăiască după anumite stereotipuri, deoarece din această cauză va continua să fie o neînțelegere între oameni în societate”, a spus participantul la proiect, Alexandru Cibotaru.

„Emoțiile sunt mari, prima dată au existat deoarece era premiera și acum pentru că nu-mi vine să cred că se finalizează. Este important să existe o egalitate între femei și bărbați, pentru că fiecare dintre noi trebuie să ne simțim liberi, importanți și apreciați în această lume și să facem ceea ce ne place. Trebuie să trăim liberi pentru a fi fericiți, fiecare om are propria viață”, a spus participanta la proiect, Andreea Certan.

Spectatorii „UN DAR PENTRU TINE” au fost încântați de cele văzute și auzite și și-au exprimat părerile în fața tuturor celor prezenți la Casa de Cultură din Zubrești.

Primara localității Zubrești, Maria Manole, a venit cu un mesaj de felicitare către toți cei prezenți în sală: „Vă felicit pentru că vi s-a oferit oportunitatea de a medita puțin asupra mesajului expus în spectacol, despre stereotipuri și egalitatea de gen. Mesajul pe care l-au transmis tinerii pe scenă a fost profund, deoarece trăim într-o lume plină de stereotipuri. Pentru a fi ceea ce ne dorim să fim este important ca gândurile și simțurile noastre să fie într-o armonie”.

„Stereotipurile trebuie lăsate în trecut, trebuie să ne învățăm să avem o conduită bună. Acești tineri care au fost în fața noastră ne-au transmis un mesaj important pe care îl vom dezvolta cu copii la ora de dirigenție. Este un subiect actual și copii trebuie să înțeleagă că au dreptul la alegere și că visele pot deveni realitate”, a menționat profesoara de limbă și literatură română Liceul Teoretic Zubrești, Maria Mogîldea.

Proiectul „Tinerii pentru egalitate și nediscriminare” încurajează implicarea tinerelor și tinerilor prin spectacolele de Teatru Social pentru combaterea stereotipurilor de gen.

#EU4GE #eu4genderequality #StrongerTogether

Acest eveniment este realizat în cadrul Programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women și UNFPA. Acest eveniment este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a Asociației Obștești „Institutum Virtutes Civilis” și nu reflectă neapărat opiniile Uniunii Europene, UN Women și UNFPA.

Recente

Mai vezi și

Anunț extins pentru selectarea unui agent economic care să furnizeze servicii de alimentație și locațiune a unei săli de conferințe pentru organizarea evenimentelor de...

Organizație:Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis”Sectorul:Non-guvernamentalLocație:Republica MoldovaPerioada de prestare a...

Olga Caraman: „Oamenii vor să le fii alături. Dacă vii cu promisiuni deșarte, te taxează cu votul lor”

Cu o carieră dedicată comunei Grătiești și o experiență...

Anunț de solicitare a ofertelor pentru servicii de traducere scrisă și machetare a produselor traduse

1. Context: AO „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) implementează, cu...

Liliana Palihovici: „Ziua de 8 martie oferă oportunitatea de a marca rezultatele pe care femeile le-au atins în diverse domenii, de la politică la...

Îndemnul președintei AO Institutum Virtutes Civilis, Liliana Palihovici, de Ziua Internațională a Femeii.

Liliana Palihovici: „Promovarea egalității de gen nu se rezumă doar la legislație, ci implică și investiții în educație și conștientizare”

Președinta AO „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, a subliniat în cadrul mesei rotunde organizate de Federația Sindicatelor din Moldova, în ajunul Zilei Internaționale a...

AO IVC pune la dispoziția APC, APL și prestatorilor de servicii sociale ghidul „Achiziția publică a serviciilor sociale în Republica Moldova”

AO „Institutum Virtutes Civilis” lansează ghidul intitulat „Achiziția publică a serviciilor sociale în Republica Moldova”, un instrument esențial destinat Autorităților Publice Centrale (APC), Autorităților...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here