Simulare de dezbateri publice la Anenii Noi: Academia de Liderism Feminin 2019

La 24 iulie 2019, în incinta Primăriei Anenii Noi, a avut loc simularea de dezbateri publice în cadrul căreia au participat trei beneficiare ale Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” – Elena Nicolaev, Svetlana Racu și Eugenia Țânțari.

„Mă gândeam despre ce vom vorbi tocmai două ore? Nouă ne place să muncim, dar nu prea să vorbim, evităm mereu să fim în public, ne ferim de cameră, ne este frică… Dar la aceste dezbateri publice am reușit să depășesc emoțiile și voi mai participa la astfel de evenimente”, mărturisește beneficiara Academiei de Liderism Feminin, Svetlana Racu.

În mesajul său adresat publicului, femeile-lidere din Anenii Noi au propus soluții pentru problemele majore ale comunității din care fac parte și au reușit să-i motiveze pe cei prezenți în sală să se implice în realizarea schimbărilor propuse.

„Am avut marele noroc să fiu participanta Academiei de Liderism Feminin din Republica Moldova, având asemenea mentorii precum am avut noi la instruiri. Toate sunt doamne cu capacități extraordinare, care prin intermediul instruirilor ne-au făcut capabile să luptăm pentru îndeplinirea scopurile prin care dezvolta comunitatea. Am avut și eu un început mai mult impus decât dorit, niciodată nu aveam curajul să cred că sunt destul de bună la capitolul administrarea unei localități, dar având în spate o echipă foarte bună, care m-a promovat, am înțeles că noi suntem capabile și avem o forță interioară care poate da roadă”, a precizat Elena Nicoleav, participantă la proiect.

„Această experiență m-a făcut mai puternic. Vreau să candidez pentru funcția de consilieră locală, pentru că vreau să particip în procesele decizionale și astfel îndemn și alte doamne să se implice”, spune Eugenia Țânțari, participantă la simularea de dezbateri publice de la Anenii Noi.

Mai sigure în forțele proprii și mai implicate în realizarea obiectivelor stabilite, Elena Nicolaev, Svetlana Racu, Eugenia Țânțari au reușit să convingă publicul în schimbarea pe care o pot face prin aportul comun.

„Mi-a plăcut foarte mult, dacă deocamdată ezitam de a veni cu problemele care mă procupă și pe mine, problemele școlii, dar la această întrunire am reușit să iau multe lucruri interesante și utile. Mi-au plăcut foarte mult cum doamnele s-au prezentat, cum ne-au vorbit despre deciziile pe care le iau în soluționarea problemelor cu care se confruntă”, a remercat Eugenia Botnari, prezentă la eveniment.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și contribuie la abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale la nivel local și național.

Sursa: Stitipozitive.eu

Recente

Mai vezi și

Liliana Palihovici la „Moldova Women Forum 2023”: „Nu putem vorbi despre democrație dacă nu asigurăm drepturi egale și echitabile pentru femei și bărbați”

La Chișinău, în premieră a fost organizat Forumul internațional „Moldova Women Forum”, ce a reunit peste 170 de femei și peste 30 de speakeri...

Promovând egalitatea de gen și participarea civică: succesele proiectului „O societate eGALă este o societate puternică”

Echipa AO IVC a participat la evenimentul de încheiere a proiectului „O societate eGALă este o societate puternică”, desfășurat de Asociația Grupul de Acțiune...

Peste 30 de reprezentanți ai APL și OSC s-au implicat activ într-un training dedicat managementului și comunicării

Managementul proiectelor și comunicarea în cadrul acestora – domenii importante pentru buna realizare a proiectelor gestionate de organizațiile societății civile. Între 25 și 26 mai,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here