Prima instruire în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”

Reprezentanți ai 18 organizații ale societății civile locale, Grupurilor de Inițiativă Locală și Grupurilor de Acțiune Locală din raioanele Anenii Noi, Călărași și Strășeni se reunesc astăzi la Durlești pentru prima instruire în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.

Instruirea se axează pe sporirea transparenței proceselor decizionale la nivel local și se desfășoară în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”, implementat de Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis”, în cadrul Programului de grant Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS).

Instruirea pentru organizațiile societății civile, GIL și GAL din raioanele Anenii Noi, Călărași și Strășeni aduce, prin intermediul experților naționali și echipei proiectului, subiecte precum: Buna guvernare – ce este și cum o consolidăm?; Dialogul societății civile cu administrația publică; Transparența proceselor decizionale la nivel local; Rolul organizațiilor societății civile în monitorizare acțiunilor administrației publice locale; Pledoarie pentru guvernare participativă; Facilitarea participării cetățenilor în procesele decizionale; Forme de consultare a cetățenilor.

„Ideea-cheie a proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală” este faptul că cetățenii și organizațiile societății civile sunt parte a soluțiilor de dezvoltare comunitară. De aceea ne-am propus, împreună cu partenerii noștri, să construim parteneriate, să consolidăm transparența și să contribuim astfel la dezvoltarea locală”, afirmă Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici.

Prima instruire se desfășoară pentru organizațiile societății civile locale, Grupurile de Inițiativă Locală și Grupurile de Acțiune Locală din raioanele Anenii Noi, Călărași și Strășeni, axată pe sporirea transparenței proceselor decizionale la nivel local, se desfășoară în orașul Durlești, strada Tudor Vladimirescu 51/1.

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

#dezvoltmd#EuropeanUnion#CivilSociety

Recente

Mai vezi și

Concurs de desene „Țara mea europeană”

Echipa AO „Institutum Virtutes Civilis” invită tineri și tinere...

Liliana Palihovici: „Recunoscând provocările femeilor, putem valorifica potențialul lor ca lidere”

„Lupta pentru egalitatea de gen, toleranță și nediscriminare necesită...

Zubrești – satul care are o comunitate activă a localnicilor

Înconjurat de dealuri stufoase, tupilat printre câmpii și izolat...

Reprezentanții societății civile din Republica Moldova își consolidează cunoștințele în domeniul bunei guvernări

Zeci de reprezentanți ai Organizațiilor Societății Civile, Grupurilor de Acțiune Locală și Grupurilor de Inițiativă Locală din toată țara participă la instruirea în domeniul...

Concurs de selectare a conceptelor de proiect pentru dezvoltarea serviciilor sociale

Fundația Soros Moldova, din resurse financiare oferite de Uniunea Europeană, anunță un Concurs de selectare a Conceptelor de proiect (runda a 2-a) pentru dezvoltarea/crearea...

Conferința finală a proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală: reușite și experiențe

Lideri comunitari, reprezentanți ai administrațiilor publice locale, ai societății civile și ai Grupurilor de Acțiune Locală din trei raioane implicate în proiectul „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here