Concurs de selectare a conceptelor de proiect pentru dezvoltarea serviciilor sociale

Fundația Soros Moldova, din resurse financiare oferite de Uniunea Europeană, anunță un Concurs de selectare a Conceptelor de proiect (runda a 2-a) pentru dezvoltarea/crearea sau extinderea/diversificarea serviciilor sociale durabile adresate persoanelor din grupuri vulnerabile.

Context
Concursul de selectare a conceptelor de proiect (runda a 2-a) pentru dezvoltarea serviciilor sociale se desfășoară în cadrul Programului de granturi al Proiectului “Organizațiile societății civile (OSC) acționează pentru servicii sociale mai bune” (în continuare – Proiect). Proiectul este implementat din sursele Uniunii Europene, co-finanțat și implementat de Fundația Soros Moldova în parteneriat cu Asociația Keystone Moldova și Asociația Obștească Institutum Virtutes Civilis din 1 februarie 2021 și are durata de 42 de luni.

Proiectul are scopul de a capacita organizațiile societății civile (OSC) din domeniul social pentru a facilita participarea acestora la dialogul de politici sociale și la consolidarea comunităților incluzive.

Scopul programului de granturi este de a facilita și susține OSC în dezvoltarea și implementarea serviciilor sociale reziliente și necesare, în parteneriat cu autoritățile publice.

În perioada martie – iulie 2021, Fundația Soros Moldova, a organizat 1-a rundă a Programului de granturi dedicat OSC pentru dezvoltarea/extinderea serviciilor sociale. În cadrul 1-ei runde 30 de granturi au fost oferite OSC.

Suma totală disponibilă pentru acest concurs de granturi este de 340,000 EURO, iar Fundația Soros Moldova urmează să ofere cel puțin 10 granturi.

Detalii cu privire la condițiile concursului sunt oferite în Termenii de referință, document care poate fi descărcat la mai jos (Documente).

Criterii de eligibilitate: Sunt eligibile organizațiile active în domeniul social, nonprofit înregistrate în Republica Moldova, apolitice. Organizațiile cu experiență în dezvoltarea și/sau prestarea serviciilor sociale vor avea prioritate. Organizațiile trebuie să fie direct responsabile de pregătirea și gestionarea proiectului, fără a acționa ca intermediar. Sub-grantarea nu este acceptată.
Prioritate vor avea conceptele de proiect care includ dezvoltarea/îmbunătățirea serviciilor sociale în raioanele Basarabeasca, Briceni, Călărași, Căușeni, Ciadîr-Lunga, Dondușeni, Drochia, Edineț, Florești, Hîncești, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Ocnița, Rezina, Rîșcani, Șoldănești, Telenești, Vulcănești.

Depunerea dosarului
Dosarul complet va fi expediat în format electronic la adresa foundation@soros.md, cu mențiunea ”RFP 2021/PH-EU/3 – Program de granturi – runda 2”.
Dosarele incomplete sau depuse după termenul limită nu vor examinate. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 30 noiembrie 2021, ora 14.00.

Sesiuni de informare

Pentru OSC-urile care intenționează să participe la Concurs vor fi organizate sesiuni de informare online pentru clarificări și detalii. Pentru a participa la sesiunile de informare, doritorii sunt rugați să se înregistreze completând următorul formular: Formular de participare la sesiuni de informare: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeFBsjzTSrz31eTw3rlDImHS9bG9mTgvAMQcCT1WvYlaC5Fqg/viewform

Toate informațiile cu detaliile privind data organizării sesiunilor de informare online și modalitatea de conectare, vor fi transmise pe adresele de email înregistrate.

Documente: Chestionar pentru verificarea capacității de administrare a grantului
Formular de concept de proiect
Formular de date generale
Termeni de referință

Recente

Mai vezi și

Anunț extins pentru selectarea unui agent economic care să furnizeze servicii de alimentație și locațiune a unei săli de conferințe pentru organizarea evenimentelor de...

Organizație:Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis”Sectorul:Non-guvernamentalLocație:Republica MoldovaPerioada de prestare a...

Olga Caraman: „Oamenii vor să le fii alături. Dacă vii cu promisiuni deșarte, te taxează cu votul lor”

Cu o carieră dedicată comunei Grătiești și o experiență...

Anunț de solicitare a ofertelor pentru servicii de traducere scrisă și machetare a produselor traduse

1. Context: AO „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) implementează, cu...

Anunț extins pentru selectarea unui agent economic care să furnizeze servicii de alimentație și locațiune a unei săli de conferințe pentru organizarea evenimentelor de...

Organizație:Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis”Sectorul:Non-guvernamentalLocație:Republica MoldovaPerioada de prestare a serviciilor: martie - septembrie 2024Termen limită de aplicare:15 martie 2024, ora 23:59 1. CONTEXT: AO „Institutum Virtutes Civilis”...

Anunț de solicitare a ofertelor pentru servicii de traducere scrisă și machetare a produselor traduse

1. Context: AO „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) implementează, cu suportul UN Women Moldova și sprijinul financiar al Suediei, inclusiv prin intermediul Fondului Femeilor in...

Anunț extins de selectare a unei companii ce ar realiza studiul comparativ final: „Percepția populației din Telenești, Rezina, Ialoveni și Strășeni cu privire la...

Termeni de referință pentru selectarea unei companii pentru realizarea studiului sociologic comparativ final (endline): „Percepția populației din raioanele Telenești, Rezina, Ialoveni și Strășeni cu...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here