Masă rotundă on-line axată pe dezvoltarea capacităților comunităților de prevenție a pandemiei, desfășurată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”

59 de participanți și participante – lideri de organizații non-guvernamentale, reprezentanți ai administrațiilor publice locale, persoane active pe plan comunitar din trei raioane: Anenii Noi, Călărași și Strășeni – s-au reunit, la 22 aprilie 2020, în cadrul unei mese rotunde on-line, axată pe dezvoltarea capacităților comunităților de prevenție a COVID19.

Masa rotundă este o contribuție la dezvoltarea capacităților locale de prevenire a infectării cu COVID19 și la  promovarea responsabilității sociale și s-a desfășurat în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”, implementat de Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (IVC), în cadrul Programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS).

Discuția moderată de către Președinta IVC, Liliana Palihovici, a avut o expertă-invitată – Marcela Chilianu, Șefa Serviciului Epidemiologic IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, iar sesiunea de informare a adus în prim-plan aspecte legate de măsurile de prevenire, conduită socială, echipamente de protecție etc. în contextul pandemiei de COVID19.

Intervențiile reprezentanților și reprezentantelor din comunitățile raioanelor Anenii Noi, Călărași și Strășeni, implicate în proiectul „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”, precum și ale expertei au reliefat nevoia unui efort comun de informare, educație și conștientizare în contextul pandemiei și a unor acțiuni în beneficiul sănătății cetățenilor.

„Intenția noastră este să ajutăm cât mai mulți oameni să se protejeze astfel încât să poată proteja, la rândul lor, alți oameni și comunități întregi și vom continua, cu sprijinul partenerilor noștri, asemenea sesiuni de informare și pentru alte grupuri, de exemplu, tinerii”, a afirmat Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici.

ONG-le și-au exprimat disponibilitatea de a se implica în procesul de informate a populației, au solicitat  sfaturi privitor la modalitățile în care se pot  implica pentru a deveni mai utile pentru comunitățile lor în condiții de pandemie.

Informațiile și recomandările prezentate și discutate în cadrul acestei mese rotunde on-line vor fi disponibile pe paginile ONG-urilor, administrațiilor publice locale, asociațiilor de băștinași, Grupurilor de Inițiativă Locală și Grupurilor de Acțiune Locală astfel încât să contribuie, prin asigurarea sănătății cetățenilor și comunităților, la dezvoltarea locală.

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

#dezvoltmd, #EuropeanUnion, #CivilSociety

Recente

Promovarea transparenței și a bunei guvernări prin instruirea femeilor lidere în achiziții publice

AO „Institutum Virtutes Civilis”, cu sprijinul UN Women Moldova...

Noi parteneriate pentru combaterea stereotipurilor și a violenței în bază de gen!

Anunțăm implicarea activă a echipei AO Institutum Virtutes Civilis...

AO „Institutum Virtutes Civilis” sprijină inițiativele de integrare a tinerilor pe piața muncii din Republica Moldova

Președinta AO „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, și-a exprimat...

Mai vezi și

Anunț: Prelungirea procesului de evaluare a concursului de desene „Țara mea europeană”

Dragi participanți și participante ai concursului de desene „Țara...

Viitorul european al R. Moldova: Sesiune informativă în Drochia

Asociația „Institutum Virtutes Civilis” a organizat recent o sesiune...

„Uniunea Europeană pe înțelesul tuturor” – la Leova

În luna iulie, la Leova s-a desfășurat o discuție...

Termen extins: cerere de ofertă pentru selectarea unei companii de asistență logistică în organizarea unui eveniment în aer liber

Proiect: „Uniunea Europeană pe înțelesul fiecăruia”, implementat de AO...

Reprezentanții societății civile din Republica Moldova își consolidează cunoștințele în domeniul bunei guvernări

Zeci de reprezentanți ai Organizațiilor Societății Civile, Grupurilor de Acțiune Locală și Grupurilor de Inițiativă Locală din toată țara participă la instruirea în domeniul...

Concurs de selectare a conceptelor de proiect pentru dezvoltarea serviciilor sociale

Fundația Soros Moldova, din resurse financiare oferite de Uniunea Europeană, anunță un Concurs de selectare a Conceptelor de proiect (runda a 2-a) pentru dezvoltarea/crearea...

Conferința finală a proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală: reușite și experiențe

Lideri comunitari, reprezentanți ai administrațiilor publice locale, ai societății civile și ai Grupurilor de Acțiune Locală din trei raioane implicate în proiectul „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here