Lansarea Programului de susținere a inițiativelor comunitare în cadrul proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”

Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD), în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri, AO Centrul „Contact-Cahul”, Asociația „Institutum Virtutes Civilis” și Entitatea Națiunilor Unite pentru Femei (UN Women), anunță lansarea Programului de susținere a inițiativelor comunitare în cadrul proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”. 

Programul  își propune să mobilizeze membrii comunității pentru a soluționa probleme importante din comunitate, într-un mod care va asigura împuternicirea fetelor și femeilor și promovarea egalității de gen. În cadrul programului, vor fi susținute cel puțin 40 de inițiative locale în 24 de comunități – partenere din raioanele Cahul și Ungheni[1].

Valoarea minimă a bugetului proiectului (inițiativei) va fi de 40 000, 00 MDL (12 proiecte), iar valoarea maximă nu va depăși 82 000,00 MDL (cel puțin 30 de proiecte). Perioada minimă de implementare este de 6 luni, între lunile decembrie 2021 – iulie 2022, cu raportarea în august 2022.

– I lot de inițiative – până la 82 000,00 MDL (minimum 30 de proiecte) – vor fi realizate în parteneriat cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare. Aici participă echipe comunitare, grupuri de inițiativă locale, grupuri de cetățeni, ONG-uri din toate 24 de comunități – partenere din raioanele Cahul și Ungheni.

– lotul II de inițiative – până la 40 000, 00 MDL (6 proiecte) vor fi implementate în parteneriat cu A.O. Centrul Contact-Cahul. Vor participa la concurs grupuri de inițiativă locale, ONG-uri din comunitățile cu care conlucrează A.O. Centrul Contact-Cahul.

– lotul III de inițiative – până la 40 000, 00 MDL (6 proiecte) vor fi realizate în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri. Vor participa la concurs grupuri de inițiativă locale, ONG-uri din comunitățile cu care conlucrează CMT.

Pentru a afla care  inițiative comunitare sunt eligibile pentru finanțare, accesați AICI

Dosarul de proiect va fi depus în formă electronică şi va conţine:

(1) Formularul de proiect completat;

(2) Formular de buget.

*După caz, comisia de evaluare va solicita documente adiționale.

Dosarele vor fi expediate la adresele electronice:

Propunerile pentru primul lot cu valoarea proiectului de 82,000.00 MDL vor fi expediate la adresele: gaprecup@hotmail.com şi sajina_e@yahoo.co.uk;

Propunerile pentru lotul al doilea cu valoarea de 40,000,00 MDL vor fi expediate la adresa: contact_cahul@yahoo.com;

Propunerile pentru lotul al treilea cu valoarea de 40,000,00 MDL vor fi expediate la adresa: youth.media.moldova@gmail.com.

Data limită de depunere a dosarelor de proiect:  18 octombrie 2021

Data limită pentru adresarea întrebărilor relevante Programului de Susținere a inițiativelor locale: 11 octombrie 2021

* Programul de susținere a inițiativelor comunitare se desfășoară în cadrul proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF, în baza Parteneriatelor dintre CPD, CMT, AO Centrul ”Contact-Cahul”, IVC și UN Women. Proiectul  își propune abilitarea femeilor prin integrarea nevoilor acestora în politicile publice locale, sporirea accesului femeilor la procesul decizional local, combaterea violenței domestice împotriva femeilor și copiilor, precum și combaterea stereotipurilor de gen printre tineri și tinere, fete și băieți.

[1] Raionul Cahul: municipiul Cahul, Andrușul de Jos, Larga Nouă, Slobozia Mare, Văleni, Cucoara, Al. Ioan Cuza, Baurci Moldoveni, Pelinei, Alexanderfeld, Vadul lui Isac și Zîrnești; Raionul Ungheni: municipiul Ungheni, Pîrlița, Mănoilești, Măcărești, Rădenii Vechi, Cornești, Sculeni, Valea Mare, Costuleni, Cornești, Teșcureni și Zagarancea.

#EVAProject #ImpreunaMaiPuternici #EU4Ungheni #EU4Cahul #EU4Moldova #StrongherTogether #OrangeTheWorld #GenerationEquality

Recente

Job Announcement: Monitoring and Evaluation Officer

Location:Chisinau, MoldovaApplication Deadline:22 of January, 2023Starting date:01.02.2023Expected Duration of...

Concurs pentru prestarea serviciului de procurare și livrare a rechizitelor de birou

Termeni de referință pentru realizarea concursului de selectare a...

Concurs pentru selectarea unei companii ce va presta servicii de alimentare și locație

Termeni de referință pentru realizarea concursului de selectare a...

Mai vezi și

Anunț de selectare a unei companii care va efectua auditul financiar al AO „Institutum Virtutes Civilis”

TERMENI DE REFERINȚĂ pentru selectarea unei companii care va efectua auditul financiar al Asociației Obștești „Institutum Virtutes Civilis”,  pentru perioada 1 ianuarie 2022 - 31...

ANUNȚ REPETAT: Program de granturi pentru finanțarea inițiativelor locale implementate de OSC-uri și GAL-uri în parteneriat cu autoritățile publice locale

Fundația „Friedrich Ebert” Moldova în parteneriat cu AO „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) anunță Programul de Granturi mici adresat organizațiilor societății civile (OSC), inclusiv organizațiilor...

Concurs de selectare a conceptelor de proiect pentru oferirea asistenței femeilor și copiilor refugiați din Ucraina

Termeni de referință pentru concursul de selectare a conceptelor de proiect pentru oferirea asistenței femeilor și copiilor refugiați din Ucraina Organizare:Asociația Obștească “Institutum Virtutes Civilis”Sector:Dezvoltarea...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here