Iulia Manic, tânăra și dinamică, s-a remarcat nu doar prin curajul de a candida pentru prima dată la funcția de primar, ci și prin determinarea de a aduce schimbări pozitive în comunitatea sa. În pofida provocărilor și a scepticismului întâmpinat în timpul campaniei electorale, Iulia a reușit să obțină încrederea cetățenilor și să devină primara satului Stolniceni, Hîncești.
Campania electorală nu a fost una ușoară pentru Iulia Manic. Cu cinci candidați în competiție, ea s-a confruntat cu provocări majore, fiind cea mai tânără aspirantă la funcția de primar. Cu toate acestea, sprijinită de cetățenii din sat, Iulia a reușit să se impună și să câștige alegerile.
În ciuda unor încercări de intimidare și descurajare, Iulia nu și-a pierdut hotărârea. „Am primit și «scrisorele» în care mi s-a spus să îmi caut de treabă pentru că la primărie nu-i loc pentru mine”, a dezvăluit Iulia. „Am răspuns că pe viitor voi lua în considerare ceea ce mi-ați spus, dar oricum nu cedez pentru că sunt tânără, sunt energică și am capacitatea de a face lucruri frumoase în sat”, spune primara de Stolniceni
Efortul și angajamentul lui Iulia Manic au fost întărite de o echipă tânără și dedicată, care a împărtășit aceeași viziune progresistă pentru satul Stolniceni. „Le-am spus din start să nu promită ceea ce nu putem realiza”, a subliniat Iulia, evidențiind transparența și responsabilitatea echipei sale.
Pentru Iulia Manic, candidatura sa nu a fost doar despre obținerea unei funcții politice, ci despre aducerea unor schimbări tangibile și benefice pentru comunitatea sa. „Am candidat pentru că eu sunt tânără și am vrut să aduc lucruri frumoase cetățenilor din sat, pentru că le merită”, a declarat Iulia, subliniindu-și angajamentul față de bunăstarea și progresul satului său.
Iulia Manic se numără printre cele 200 de funcționare instruite în cadrul Academiei de Liderism Feminin și Buna Guvernare. Instruirea este destinată femeilor lidere care au obținut funcții elective în cadrul alegerilor locale din noiembrie 2023.
Academia de Leadership și Buna Guvernare este realizată în cadrul proiectului „Femei pentru Leadership și Buna Guvernare” implementat de AO „Institutum Virtutes Civilis” cu suportul UN Women Moldova și sprijinul financiar al Suediei, inclusiv prin intermediul Fondului Femeilor în Politică, precum și Oficiile Guvernamentale ale Suediei, reprezentante de Ministerul de Afaceri Externe.