Invitație pentru Organizațiilor Societății Civile din raioanele Cahul și Ungheni

Stimați/te reprezentanți/te ai societății civile,

Vă adresăm această invitație pentru a vă îndemna să deveniți parte a procesului de dezvoltare a capacităților organizațiilor necomerciale, grupurilor de inițiativă locală și a autorităților publice locale din raioanele Cahul și Ungheni pentru promovarea egalității de gen și dezvoltarea politicilor publice locale sensibile la nevoile specifice ale femeilor și bărbaților.

IP CRAION Contact-Cahul în parteneriat cu AO „Institutum Virtutes Civilis” cu suportul financiar al Uniunii Europene, dau startul proiectului „Dezvoltarea parteneriatelor pentru abilitarea femeilor din raioanele Cahul și Ungheni”. Proiectul pornește de la o realitate în care atestăm o viziune limitată a APL pentru dezvoltarea acțiunilor comunitare axate pe problemele specifice ale fetelor și femeilor, precum și de la capacitățile reduse ale organizațiilor necomerciale locale de a se implica într-un dialog cu APL pentru ca să dezvolte politici publice locale într-o manieră participativă și care să fie sensibile la dimensiunea de gen.

Obiectivele proiectului sunt de a contribui la schimbarea situației curente la nivel local și a metodelor aplicate în elaborarea și implementarea politicilor publice locale, ajustându-le la dimensiunea de gen precum și consolidarea capacităților sectorului asociativ din aceste regiuni pentru a fi actori activi în procesul de promovare a respectării drepturilor femeilor.

Astfel, proiectul va susține procesele de ajustare a politicilor publice locale la dimensiunea de gen prin susținerea elaborării planurilor locale pentru asigurarea egalității de gen, va dezvolta capacitățile APL de nivelul I din 12 localități și a reprezentanților societății civile pentru promovarea egalității de gen, va investi în consolidarea capacităților organizațiilor societății civile și a organizațiilor comunitare, a grupurilor de inițiativă a femeilor, pentru a promova drepturile femeilor, va susține parteneriatele dintre APL și OSC și va finanța inițiativele locale de implementare a planurilor locale de acțiuni pentru egalitate de gen.

Proiectul este implementat în următoarele localități: municipiul Cahul,  Andrușul de Jos, Larga Nouă, Slobozia Mare, Văleni și Zârnești din raionul Cahul, precum și în municipiul Ungheni, sat. Pârlița, Mănoilești, Măcărești, Rădenii Vechi și Zagarancea din raionul Ungheni.

Pentru organizațiile necomerciale și grupurile de inițiativă din localitățile de implementare a proiectului, pentru perioada martie-iunie 2021, au fost planificate un șir de activități de capacitare la următoarele subiecte :

  • Egalitatea de gen și abilitarea femeilor
  • Procesele de elaborare a politicilor publice sensibile la dimensiunea de gen
  • Elaborarea planurilor locale în domeniul egalității de gen.

Pentru exprimarea interesului de participare în activitățile de capacitarea a organizațiilor neguvernamentale și grupurilor de inițiativă, vă îndemnăm să trimiteți Formularul de aplicare completat la adresele contact_cahul@yahoo.com sau info.aoivc@gmail.com.

Formularul de aplicare poate fi accesat AICI:

Termenul limită pentru transmiterea formularului este data de 21 februarie 2021. Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta la tel. 079403288 sau 060877688.        

Toate instruirile vor include și o componentă practică. Participanții selectați vor primi lista cu datele exacte când se vor realiza instruirile. Cheltuielile de instruire sunt suportate de către organizatori.

Această activitate este realizată de către IP CRAION CONTACT-Cahul și AO „Institutum Virtutes Civilis”, în cadrul Proiectului „EVA – Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF Moldova, în baza Acordului de Colaborare cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor). Părerile și opiniile exprimate aici aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, al UNICEF sau al Uniunii Europene.

Recente

Mai vezi și

IVC Moldova anunță concurs pentru postul vacant de Asistent/asistentă de proiect

Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) este o asociație...

Anunț de selectare a unei companii care va efectua auditul financiar al AO „Institutum Virtutes Civilis”

TERMENI DE REFERINȚĂ pentru selectarea unei companii care va efectua...

Anunț de selectare a unei companii care va efectua auditul financiar al AO „Institutum Virtutes Civilis”

TERMENI DE REFERINȚĂ pentru selectarea unei companii care va efectua auditul financiar al Asociației Obștești „Institutum Virtutes Civilis”,  pentru perioada 1 ianuarie 2022 - 31...

ANUNȚ REPETAT: Program de granturi pentru finanțarea inițiativelor locale implementate de OSC-uri și GAL-uri în parteneriat cu autoritățile publice locale

Fundația „Friedrich Ebert” Moldova în parteneriat cu AO „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) anunță Programul de Granturi mici adresat organizațiilor societății civile (OSC), inclusiv organizațiilor...

Concurs de selectare a conceptelor de proiect pentru oferirea asistenței femeilor și copiilor refugiați din Ucraina

Termeni de referință pentru concursul de selectare a conceptelor de proiect pentru oferirea asistenței femeilor și copiilor refugiați din Ucraina Organizare:Asociația Obștească “Institutum Virtutes Civilis”Sector:Dezvoltarea...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here