Instruire „Women 4 Leadership” – Abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale

Abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale este subiectul-cheie al instruirii de debut pentru femei din întreaga țară, care participă, la Chișinău, timp de trei zile, la o serie de ateliere în cadrul proiectului „Women 4 Leadership”, lansat recent în Republica Moldova.Instruirea reunește 45 de femei din toate regiunile și este facilitată de experți naționali și internaționali – Nancy Bocskor, expertă internațională în promovarea politică a femeilor și campanii electorale; Liliana Palihovici, expertă în promovarea participării femeilor în procesele decizionale, președintă Asociației „Institutum Virtutes Civilis”; Mihai Cernenco, politolog și profesor universitar; Igor Volnițchi, expert în comunicare politică; și Olga Nicolenco, expertă în strategii electorale.

Seria de ateliere axate pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale se desfășoară în cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, inițiată de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION Contact-Cahul, cu sprijinul UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și Guvernului Suediei.

Participantele la instruire vor obține informații relevante despre partidele politice și rolul lor în dezvoltarea democrației, oportunitățile oferite de tribuna parlamentară, participarea femeilor în campania electorală etc. De asemenea, femeile participante la ateliere își vor dezvolta, cu ajutorul facilitatorilor, abilitățile de liderism, discurs public, mobilizare de fonduri pentru campanii și tehnici de lucru cu electoratul.

Primele sesiuni de instruire din cadrul Academiei de Liderism Feminin a fost precedată de o masă rotundă de lansare a proiectului „Women 4 Leadership” cu mesaje din partea partenerilor inițiativei și va fi urmată de o serie de activități în care femeile implicate vor beneficia de ghidarea formatorilor și mentorilor în participarea lor în viața publică la nivel de comunitate și de țară.  De asemenea, proiectul „Women 4 Leadership” va oferi instruire și consultanță pentru 10 organizații neguvernamentale locale și regionale pentru a dezvolta capacitățile lor de advocacy în dialogul cu autoritățile publice locale în scopul dezvoltării și implementării politicilor publice locale sensibile la dimensiunea de gen.

Proiectul „Women 4 Leadership”, realizat la nivel național, își propune să edifice o platformă incluzivă de dialog, instruire și acțiune a femeilor-lider care va contribui la sporirea șanselor de afirmare a femeilor din diferite grupuri, inclusiv femei tinere, din grupurile de minorități etnice, femeile cu dizabilități, care sunt practic absente din procesele decizionale.

Această activitate are loc în cadrul Acordului de cooperare în bază de proiecte cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor), finanțat de Guvernul Suediei și UN Women.

Recente

Mai vezi și

Inițiativele IVC Moldova – reflectate în buletinul informativ al Delegației UE în R. Moldova

Activitățile organizate în cadrul proiectului „Parteneriate pentru liderismul femeilor și bună guvernare”, implementat de Fundația „Friedrich Ebert” Moldova și AO „Institutum Virtutes Civilis”, cu...

Tinerii din Fălești despre spectacolul social „UN DAR PENTRU TINE”

Mai mulți tineri din raionul Fălești și-au exprimat părerile despre implicarea lor în proiectul „Tinerii și tinerele pentru egalitate și nediscriminare”, datorită căruia au...

Spectacolul de Teatru Social „UN DAR PENTRU TINE” la Obreja Veche, Fălești

Tinerii și tinerele din raionul Fălești au prezentat în incinta I. P. Gimnaziul „Sergiu Moraru” din comuna Obreja Veche, la data de 11 octombrie 2021 spectacolul social...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here