„Împreună pentru un zâmbet de copil” – proiectul ce a adus sprijin și bucurie pentru familii refugiate din Ucraina

Asociația Obștească “Femeie. Speranță. Viitor” din Varnița și Fundația Constantin Mimi au prezentat rezultatele proiectului “Împreună pentru un zâmbet de copil”, o inițiativă dedicată sprijinirii familiilor refugiate din Ucraina. În cadrul acestei inițiative, s-au realizat activități menite să aducă sprijin și integrare pentru zeci de familii și copii refugiați din raionul Anenii Noi.

Proiectul, parte a inițiativei mai largi “Consolidarea parteneriatului public-privat pentru a îmbunătăți răspunsul la criza refugiaților din Republica Moldova”, implementat de AO Institutum Virtutes Civilis, cu sprijinul UN Women Moldova și susținut financiar de Women’s Peace & Humanitarian Fund, a avut un impact semnificativ în comunitățile afectate de conflictul din Ucraina.

“Împreună pentru un zâmbet de copil” a fost un proiect cuprinzător, aducând sprijin, integrare și bucurie pentru familiile refugiate. Prin intermediul Școlii de iarnă, atelierelor de lucru pentru copii și întâlnirilor cu autoritățile locale, s-a creat un mediu propice pentru ca aceste familii să se adapteze și să se integreze în societatea din raionul Anenii Noi.

Veronica Ștefaniuc, președinta AO “Femeie. Speranță. Viitor”, a subliniat importanța parteneriatului și sprijinului donatorilor în reușita proiectului. “Am organizat întâlniri tematice cu autoritățile, o școală de iarnă pentru mame și copii, ateliere de lucru pentru micuți etc. Nu cred că le-am fi reușit pe toate fără sprijinul partenerilor și donatorilor noștri”, a declarat Veronica Ștefaniuc.

Cristina Frolov, președinta Fundației Constantin Mimi, a subliniat că proiectul a reunit o comunitate generoasă, gata să ofere ajutor și sprijin pentru persoanele refugiate din cauza conflictului din Ucraina.

Gabriela Iordan, managera de proiect în cadrul AO “Institutum Virtutes Civilis”, a apreciat implicarea echipei în activitățile de îmbunătățire a situației pentru persoanele refugiate stabilite în raionul Anenii Noi.

Proiectul „Împreună pentru un zâmbet de copil” este realizat în cadrul unui proiect mai mare, denumit „Consolidarea parteneriatului public privat pentru a îmbunătăți răspunsul la criza refugiaților din Republica Moldova”, implementat de AO Institutum Virtutes Civilis, cu sprijinul UN Women Moldova și susținut financiar de Women’s Peace & Humanitarian Fund.

Women’s Peace & Humanitarian Fund

UN Women Moldova

#wphfund#WomenBuildPeace#WomenRespond2Crises

#UNSCR1325#WPSin2020#InvestimWomen

Recente

Mai vezi și

Reușita proiectului „Consolidarea parteneriatului public-privat pentru sprijinirea refugiaților din Republica Moldova” – O inițiativă dedicată păcii și umanității

Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis" (AO IVC) anunță finalizarea cu succes a proiectului „Consolidarea parteneriatului public-privat pentru a îmbunătăți răspunsul la criza refugiaților din...

Proiectul „Dăruim vise”: Raionul Orhei este astăzi „acasă” pentru câteva sute de familii refugiate din Ucraina

Raionul Orhei este astăzi „acasă” pentru câteva sute de familii refugiate din Ucraina! În cadrul proiectului „Fapte bune pentru refugiați”, sute de familii au...

Peste 30 de reprezentanți ai APL și OSC s-au implicat activ într-un training dedicat managementului și comunicării

Managementul proiectelor și comunicarea în cadrul acestora – domenii importante pentru buna realizare a proiectelor gestionate de organizațiile societății civile. Între 25 și 26 mai,...