Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” anunță concurs pentru selectarea experților formatori și mentori în cadrul Proiectului ”Women 4 Leadership” în perioada 29 iunie – 30 septembrie 2018. Acest Program este lansat în parteneriat cu IP CRAION Contact-Cahul, Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) în Moldova și cu suportul Guvernului Suediei.
În cadrul primei sesiuni a Academiei de Leaderism „Women 4 Leadership”, în perioada iunie- septembrie 2018, 40 de femei din diferite regiuni ale Republicii Moldova vor beneficia de instruire pentru dezvoltare personală și de o gamă largă de oportunități de dezvoltare a abilitaților de leaderism politic, comunicare publică și tehnici de organizare a campaniilor electorale.
Pentru realizarea instruirilor și activităților de mentorat se anunță concurul de selectare a 7 experți formatori și mentori pe următoarele subiecte:
1) Partidele politice și rolul lor în dezvoltarea democrației. Doctrine politice
2) Participarea femeilor în cursa electorală ( peisajul politic, legislația electorală, circumscripția electorală; reguli ce trebuie respectate pentru a fi înregistrată în calitate de candidată etc.)
3) Dezvoltare personală & Leaderism (planul de dezvoltare personală; stabilirea priorităților personale, scrierea declarațiilor de misiune; elaborarea unei strategii de brand personal; comunicarea cu persoane conflictuale; motivarea și cunoașterea de sine etc.)…
4) Pregătirea pentru campania electorală ( scrierea planul de campaniei; bugetul campaniei; echipa de campanie etc.)
5) Tehnici de lucru cu electoratul (stabilirea obiectivelor și identificarea propriului electorat; interacționarea cu votanți; identificarea priorităților comunităților și a votanților etc.)
6) Colectare de fonduri pentru campanie: metode și tehnici.
7) Comunicare și promovarea mesajului de campanie (Povestea candidatei; Crearea unui plan de comunicare; Vorbirea în public; participarea in dezbateri publice; Înregistrarea în format video a discursului public, valorificarea rețelelor de socializare pe internet în campaniile electorale etc.)
Responsabilitățile formatorului:
1) Să elaboreze și să prezinte metodologia de dezvoltare a capacităților participantelor, care va include planul de instruire, un set cuprinzător de instrumente de instruire, inclusiv agendele, materialele, studiile de caz, modelele de simulare, formulare de evaluare și alte materiale care vor fi anexate la setul de instrumente.
2) Să pregătească și să faciliteze sesiuni de instruire conform unui sau mai multor subiecte din cele enumerate în acest anunț.
3) Să prezinte rapoarte după fiecare formare, cu o descriere detaliată a rezultatelor obținute, inclusiv descrierea activităților de desfășurare a activităților, să furnizeze contribuții la elaborarea și analiza chestionarelor de evaluare a cunoștințelor de admisie și a chestionarelor de feedback post-formare.
4) Să prezinte raportul final, care va reflecta descrierea generală a misiunilor implementate, inclusiv realizările majore, schimbările percepțiilor participanților pe baza chestionarelor analizate, principalele provocări și constrângeri, recomandări pentru viitoarele cursuri de formare.
Responsabilitățile expertului mentor:
1) Comunicarea constantă și directă cu participantele din cadrul programului.
2) Consilierea/ încurajarea participantelor pentru participarea la evenimente publice de dezbateri, emisiuni TV, radio și interviuri.
3) Consilierea participantelor în elaborarea declarației misiunii personale și definirea pașilor pentru campania electoral din 2018 etc.
4) Asistența în procesul de pregătire a sarcinilor individuale a participantelor în perioada dintre instruiri.
5) Încurajarea și consilierea în elaborarea hârții potențialilor votanți etc.
6) Consultanță pe subiecte specifice la solicitarea participantelor în proiect.
Procedura de aplicare:
Oferta poate fi prezentată de experți formatori individuali sau de companii /organizații interesate.
Dosarul de participare la concurs va conține următoarele:
1) Scrisoare de intenție (Ofertantul își va prezenta intenția de participare la concurs, incluzând și informația despre calificările și experiența sa).
2) CV-ul expertului cu indicare a 2 persoane de referință.
3) În cazul persoanelor juridice, anexați copia certificatului de înregistrare sau alt document confirmativ al înregistrării persoanei juridice.
4) Oferta financiară pentru prestarea serviciilor în calitate de expert formator (în lei moldovenești per zi) și în calitate de expert mentor (în lei moldovenești per lună).
Dosarul de participare urmează a fi prezentate până la data de 20.06.2018, la adresa de e-mail: ivc.moldova@gmail.com cu mențiunea: Formator/ Mentor – Academia de Leaderism ”Women 4 Leadership”, sau să-l depuneți personal pe adresa: or. Chișinău, strada Bulgară nr.1, AO ”Institutum Virtutes Civilis”.
Pentru alte detalii ne puteți contacta la numerele de tel: 0 22 27 25 00 sau 079403288, persoana de contact – Alina Bulgac
Doar candidații selectați vor fi contactați.