Concurs de mesaje ce promovează egalitatea de gen!

AO „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) anunță concurs de mesaje ce promovează egalitatea de gen. Concursul se adresează tinerilor și tinerelor până la 18 ani, din raioanele Strășeni și Fălești. Inițiativa are loc în cadrul proiectului „Tinerii și tinerele pentru egalitate și nediscriminare – etapa II” din cadrul programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women și UNFPA.

Condiții de participare la concurs:

Concursul este adresat tinerilor și tinerelor din raioanele Strășeni și Fălești, care sunt îndemnați să elaboreze mesaje ce promovează egalitatea de gen și combat stereotipurile de gen. Sunt încurajate abordările creative, ce pun în evidență egalitatea și echitatea de șanse între fete și băieți. Lucrările pot fi realizate în limbile română și rusă.

Concursul are trei categorii:

  • Texte (eseuri până la 700 de cuvinte);
  • Imagini (fotografii, desene, caricaturi);
  • Video (până la 2 minute)

Data limită pentru concurs este 20 Septembrie, 2022.

Lucrările vor fi transmise la adresa de e-mail: info.aoivc@gmail.com cu titlul „Concurs mesaje_egalitate de gen”. De asemenea, în mesaj va fi anexat produsul final pentru concurs și o scurtă descriere a acestuia. Eseurile vor fi transmise în format „doc”, iar picturile sau caricaturile vor fi scanate și transmise în format pdf. În cazul lucrărilor de mari dimensiuni, autorii/ autoarele le pot aduce la sediul AO „Institutum Virtutes Civilis”, de luni până vineri, între orele 9.00 – 17.00, la adresa: mun. Chișinău, str. A.Pușkin, 45, etajul 6.

Dosarul urmează să conțină obligatoriu următoarele informații:

  • Titlul/ denumirea lucrării și o scurtă descriere a mesajului;
  • Prenumele și numele autorului/ autoarei;
  • Localitatea, instituția de învățământ, clasa;
  • Un număr de telefon și o adresă electronică de contact.

Juriul:

Juriul ce va analiza lucrările va fi format din: managera de proiect din cadrul AO IVC, comunicatoarea AO IVC, coordonatoarea de proiect AO IVC, reprezentant/ a UN Women Moldova, reprezentant/ a UNFPA Moldova.

Criterii de evaluare:

  • Originalitatea și abordarea creativă în elaborarea mesajului – 30 de puncte;
  • Respectarea temei concursului – 30 de puncte;
  • Prezentarea generală a produsului: compoziție, structură, limbaj,  titlu, calitate tehnică,  prezentarea informației – 20 de puncte.

Anunțarea rezultatelor concursului:

AO „Institutum Virtutes Civilis” va oferi premii sub formă de gadgeturi (boxe, microfoane, power-bank, lămpi circulare pentru filmări etc) autorilor a șase proiecte ce vor acumula cel mai mare punctaj în urma evaluării. Premiile vor permite învingătorilor să acționeze în continuare ca agenți ai schimbării printre semenii din localitățile lor, promovând toleranța, respectarea demnității fetelor și băieților, contribuind la dezvoltarea unei societăți incluzive.

Se vor oferi câte două premii învingătorilor din fiecare categorie de mesaje (text, imagini, video). În cazul în care o categorie anume va avea insuficiente lucrări sau acestea vor acumula un punctaj nesatisfăcător, organizatorii și partenerii își rezervă dreptul să transfere premiile spre altă categorie.

Lucrările învingătoare vor fi distribuite cu aplicarea logourilor programului în cadrul unei campanii online. Acestea vor fi promovate pe canalele online ale AO „Institutum Virtutes Civilis”: pagina de internet – ivcmoldova.org, pagina de Facebook a IVC și cea de Instagram, și pe paginile naționale și regionale ale UN Women, UNFPA etc. De asemenea, unele mesaje și lucrări ar putea fi diseminate/ expuse în cadrul evenimentelor publice, parte a programului.

Drepturile de autor:

Autorii mesajelor poartă răspundere pentru respectarea drepturilor de autor și garantează că ideile și lucrările prezentate le aparțin. Prin transmiterea lucrărilor pentru concurs, autorii/ autoarele acceptă utilizarea gratuită și fără coordonări prealabile a acestora, în scopuri necomerciale, de către AO „Institutum Virtutes Civilis”/ UN Women și UNFPA.  

Evenimentul de premiere a învingătorilor va fi organizat la Chișinău cu participarea tuturor tinerilor implicați în concurs. Cheltuielile de participare vor fi suportate de organizatori. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne contactați la info.aoivc@gmail.com sau la numărul de telefon 069552409 – Diana Railean. 

Recente

Mai vezi și

Anunț extins de selectare a unei companii ce ar realiza studiul comparativ final: „Percepția populației din Telenești, Rezina, Ialoveni și Strășeni cu privire la...

Termeni de referință pentru selectarea unei companii pentru realizarea studiului sociologic comparativ final (endline): „Percepția populației din raioanele Telenești, Rezina, Ialoveni și Strășeni cu...

PARTICIPĂ la Academia de Liderism Feminin!

Vă invităm să participați la Academia de Liderism Feminin! Pentru a beneficia de acest program, vă încurajăm să transmiteți formularul de participare completat accesând următorul LINK sau...

Anunț pentru selectarea unui agent economic care să furnizeze servicii de cazare, alimentație și locațiune a sălilor de conferințe

Termeni de referință pentru selectarea unui agent economic care să furnizeze servicii de cazare, alimentație și locațiune a sălilor de conferințe pentru organizarea instruirilor...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here