Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”: lansarea sesiunii de instruiri ale anului 2019

65 de femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova s-au reunit, la Chișinău, pentru a participa la masa de rotundă de lansare a sesiunii de instruiri pentru anul 2019 a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, fiind încurajate de către inițiatorii și partenerii proiectului și de către participantele la ediția precedentă să beneficieze din plin de această oportunitate ca să-și facă vocea auzită și inițiativele realizate.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și s-a constituit, după sesiunile desfășurate în 2018, într-o platformă de dialog, instruire și acțiune pentru femeile-lidere din Moldova.

„Este o abordare potrivită într-un moment potrivit”, a afirmat Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Anna Lyberg, menționând că femeile reunite în cadrul Academiei de Liderism Feminin pot „inspira și alte femei în alte inițiative pozitive”.

Masa rotundă de lansare a sesiunii de instruiri 2019 s-a desfășurat, la 1 martie 2019, și a inclus mai multe mesaje de salut din partea inițiatorilor și partenerilor proiectului, precum și o prezentare a obiectivelor Academiei de Liderism Feminin și a mesajelor inspiraționale ale participantelor la acest proiect din sesiunile anului 2018.

În mesajul său de salut adresat participantelor, Ofițera de programe UN Women în Moldova, Elena Rațoi, a subliniat că de fiecare dată „când se iau decizii și sunt realizate politici, femeile trebuie să participe”, iar UN Women susține implicarea și participarea femeilor în procesele decizionale.

Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, și-a exprimat speranța ca toate participantele la această sesiune de instruiri să ajungă în 2019 primare și alese locale și raionale, „hotărâte să devină lidere transformaționale”.

Agenda evenimentului desfășurat în cadrul proiectului „Women 4 Leadership” include, de asemenea, pentru zilele de 1-3 martie 2019, o instruire în domeniul abilitării femeilor pentru participare în procesele decizionale, susținută de experți naționali și internaționali.

Directoarea Executivă IP CRAION CONTACT-Cahul, Silvia Strelciuc, a menționat că Academia de Liderism Feminin reprezintă o ocazie unică pentru femeile din Moldova „pentru transfer de bune practici, cu experți excelenți”.

Una dintre participantele la sesiunile precedente ale proiectului „Women 4 Leadership”, Diana Grosu, le-a îndemnat pe femeile reunite în cadrul Academiei de Liderism Feminin „să aibă curaj și să se implice”, povestind că, atunci când a candidat în alegerile parlamentare din februarie 2019, experiența instruirilor a ajutat-o foarte mult.

Speranța comună a inițiatorilor, partenerilor și participantelor la proiectul „Women 4 Leadership”, exprimată în debutul primei sesiuni de instruiri a anului 2019, este ca această promoție a Academiei de Liderism Feminin să repete și chiar să depășească rezultatele obținute de femeile-lidere ale promoției de anul trecut, iar aceste reușite să aducă beneficii atât participantelor, cât și comunităților din care provin printr-o participare autentică și egală a femeilor în procesele decizionale.

Această activitate are loc în cadrul Acordului de cooperare în bază de proiecte cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor), finanțat de Suedia și UN Women. Părerile și opiniile exprimate aici aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, al Organizației Națiunilor Unite sau al donatorului.

CONTACTE:
Asociația „Institutum Virtutes Civilis”
M. Chișinău, str. Bulgară, 1
Tel.: +373-22-27-25-00
Web: http://ivcmoldova.org/
E-mail: ivc.moldova@gmail.com
FB: @InstitutumVirtutesCivilis

IP CRAION CONTACT-Cahul
Or. Cahul. Str. Negruzzi, 46
Tel.: +373/299/84842
Web: http://contact-cahul.md
E-mail: contact_cahul@yahoo.com
FB: @contactcahul

Recente

Anunț de selectare a experților/ telor sau a unei echipe de experți/e cu scopul de a elabora 2 note analitice cu privire la transpunerea...

Donatori: Comisia Europeană și Fundația „Friedrich Ebert” Perioada de implementare:...

AO IVC este în căutarea unui/ unei asistent/ asistente de proiect

Context: Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) este o...

Anunț extins pentru selectarea experților formatori/expertelor formatoare în domeniul managementului de proiect și comunicării

Organizație:Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis”Sector:Dezvoltarea societății civileTipul de consultanță:Consultanță...

Mai vezi și

AO „Institutum Virtutes Civilis” – printre organizațiile naționale ce sunt parte a mecanismului de oferire a asistenței pentru refugiați

Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) și Consiliul Internațional al Agențiilor de Voluntari (ICVA) au dat publicității un raport ce conține cartografierea și evaluarea rapidă...

Inițiativele IVC Moldova – reflectate în buletinul informativ al Delegației UE în R. Moldova

Activitățile organizate în cadrul proiectului „Parteneriate pentru liderismul femeilor și bună guvernare”, implementat de Fundația „Friedrich Ebert” Moldova și AO „Institutum Virtutes Civilis”, cu...

/VIDEO/ Cu grijă pentru oameni. Persoanele cu venituri modeste din Glodeni își vor putea spăla gratuit lucrurile

În secolul XXI mașinile de spălat rămân a fi un obiect de lux pentru mulți locuitori din Republica Moldova. Din acest motiv, la Glodeni...