Conferința finală a proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală: reușite și experiențe

Lideri comunitari, reprezentanți ai administrațiilor publice locale, ai societății civile și ai Grupurilor de Acțiune Locală din trei raioane implicate în proiectul „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală” – Anenii Noi, Călărași și Strășeni – s-au reunit, la 25 septembrie 2020, în cadrul unei conferințe finale pentru a-și împărtăși reușitele și experiențele.

Proiectul „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală” a fost implementat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, în cadrul Programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), și a contribuit la consolidarea dezvoltării locale prin activități de consultanță, instruire și capacitare a comunităților din raioanele Anenii Noi, Călărași și Strășeni.

În debutul evenimentului, Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, a afirmat că este un moment potrivit pentru bilanțuri și un dialog despre pașii de viitor: „Împreună cu partenerii noștri am facilitat în cadrul acestui proiect stabilirea și consolidarea unor parteneriate dintre organizațiile societății civile și autoritățile publice locale. Am argumentat de ce aceste parteneriate sunt importante pentru dezvoltarea locală și ce beneficii oferă acestea cetățenilor transparența în activitatea reprezentanților administrațiilor publice locale”.

Lidera de echipă a proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, Anna Severin, a apreciat implicarea tuturor comunităților în acest proiect, menționând că este momentul potrivit „pentru a trage linie și a analiza rezultatele obținute”, astfel acestea să inspire și alte inițiative la nivel local.

Participanții și participantele la conferința finală au beneficiat de un scurt atelier de instruire, axat pe beneficiile comunicării pentru dezvoltare, și de asemenea au făcut totalurile proiectului, prezentând și paginile web create în cadrul proiectului.

Reprezentantele și reprezentanții administrațiilor locale și ai societății civile din comunitățile raioanelor Anenii Noi, Călărași și Strășeni, implicate în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”, au purtat un dialog  despre ce și cum au reușit și ce urmează să facă în viitor pentru a asigura transparența și dezvoltarea locală.

„Mă bucur că ați fost partenerii noștri și îmi pun mari speranțe că vor reuși să realizăm încă multe activități împreună”, a afirmat în finalul evenimentului Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici.

Articolul a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

#dezvoltmd, #EuropeanUnion, #CivilSociety

Recente

Mai vezi și

Liliana Palihovici: „Ziua de 8 martie oferă oportunitatea de a marca rezultatele pe care femeile le-au atins în diverse domenii, de la politică la...

Îndemnul președintei AO Institutum Virtutes Civilis, Liliana Palihovici, de Ziua Internațională a Femeii.

Liliana Palihovici: „Promovarea egalității de gen nu se rezumă doar la legislație, ci implică și investiții în educație și conștientizare”

Președinta AO „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, a subliniat în cadrul mesei rotunde organizate de Federația Sindicatelor din Moldova, în ajunul Zilei Internaționale a...

AO IVC pune la dispoziția APC, APL și prestatorilor de servicii sociale ghidul „Achiziția publică a serviciilor sociale în Republica Moldova”

AO „Institutum Virtutes Civilis” lansează ghidul intitulat „Achiziția publică a serviciilor sociale în Republica Moldova”, un instrument esențial destinat Autorităților Publice Centrale (APC), Autorităților...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here