„PENTRU MANDATE PLINE DE REALIZĂRI”: Atelier de instruire pentru femeile consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari

Un grup de 25 de femei consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari s-au reunit, la Chișinău, pentru un atelier de instruire de două zile, axat pe abilitarea femeilor pentru participare eficientă în procesele decizionale.

Atelierul de instruire se desfășoară în cadrul proiectului „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice. Ediția 2019” și este implementat de Asociația Obștească Institutum Virtutes Civilis, cu sprijinul financiar oferit de Ministerul Federal al Afacerilor Externe al Germaniei și Fundația Hanns Seidel în Republica Moldova.

În mesajul său adresat femeilor consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari, participante la instruire, Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, a afirmat că „ceea ce ne dorim foarte mult este să aveți mandate pline de realizări”, exercitând guvernarea locală în interesul cetățenilor.

„Este foarte important ca participantele la atelierele noastre de instruire să vină cu o altă abordare în localitățile în care activează și mizăm la fel de mult pe calitatea activităților acestora și pe numărul femeilor implicate”, a spus Liliana Palihovici.

Atelierul de instruire consacrat abilitării femeilor pentru participare eficientă în procesele decizionale este realizat, la 21 și 22 decembrie 2019, la Chișinău, de către experți naționali în domenii precum promovarea femeilor în procesele decizionale, managementul administrației publice locale, procesele bugetare și finanțele publice locale.

Subiectele-cheie ale instruirii pentru femeile consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din Anenii Noi și Dubăsari includ integrarea egalității de gen în politicile publice locale, planificarea activităților administrației publice locale, managementul și transparența administrației publice locale, structura finanțelor publice locale etc.

În cadrul aceluiași proiect – „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice. Ediția 2019” – realizatorii și partenerii inițiativei au realizat activități de conștientizare privind combaterea fenomenului violenței împotriva femeilor cu ocazia prezentării, în noiembrie la Coșnița și în decembrie la Anenii Noi, a spectacolului „Liberă”.

Reprezentațiile au fost însoțite de un dialog viu asupra problemelor și soluțiilor pentru combaterea acestui fenomen în comunități și în societate.

Instruirea de la Chișinău, precum și activitățile precedente de la Anenii Noi și Coșnița, realizate în cadrul proiectului, se înscriu într-un efort de abilitare a femeilor pentru participare în procesele decizionale și găsirea soluțiilor pentru problemele practice cu care se confruntă cetățenii și comunități, în special în raioanele din zona de securitate.

Proiectul „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice. Ediția 2019” este implementat de Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis”, cu sprijinul financiar al Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei și Fundației Hanns Seidel în Republica Moldova. Părerile și opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al partenerilor și finanțatorilor.

Recente

Mai vezi și

IVC Moldova anunță concurs pentru postul vacant de Asistent/asistentă de proiect

Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) este o asociație...

Anunț de selectare a unei companii care va efectua auditul financiar al AO „Institutum Virtutes Civilis”

TERMENI DE REFERINȚĂ pentru selectarea unei companii care va efectua...

AO „Institutum Virtutes Civilis” – printre organizațiile naționale ce sunt parte a mecanismului de oferire a asistenței pentru refugiați

Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) și Consiliul Internațional al Agențiilor de Voluntari (ICVA) au dat publicității un raport ce conține cartografierea și evaluarea rapidă...

Inițiativele IVC Moldova – reflectate în buletinul informativ al Delegației UE în R. Moldova

Activitățile organizate în cadrul proiectului „Parteneriate pentru liderismul femeilor și bună guvernare”, implementat de Fundația „Friedrich Ebert” Moldova și AO „Institutum Virtutes Civilis”, cu...

/VIDEO/ Cu grijă pentru oameni. Persoanele cu venituri modeste din Glodeni își vor putea spăla gratuit lucrurile

În secolul XXI mașinile de spălat rămân a fi un obiect de lux pentru mulți locuitori din Republica Moldova. Din acest motiv, la Glodeni...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here