„Academia de Liderism reprezintă o oportunitate unică de dezvoltare profesională și personală”

Peste 140 de femei lidere din toată țara au participat în ultimele zile la sesiune de instruire în cadrul Academiei de Liderism „Femeile pentru buna guvernare”, ediția II. Majoritatea sunt reprezentante ale administrației publice locale, ONG-urilor și Grupurilor de Inițiativă Locală din mai multe raioane ale R. Moldova.

„Experiența din prima ediție a Academiei ne arată că aceste sesiuni de mentorat sunt punctul culminant ideal de combinare a teoriei cu practica. Participantele au ocazia unică să-și confrunte fricile de a vorbi în fața unui auditoriu real și astfel, să-și autoevalueze potențialul de vorbitoare în public. Acest lucru le ajută enorm în determinarea volumului de muncă pe care trebuie să-l depună în continuare pentru a atinge culmile pe care și le-au propus”, a fost mesajul Ingăi Iovu, coordonatoarea proiectului „Parteneriate pentru liderismul femeilor și bună guvernare”, în cadrul căruia are loc Academia de Liderism „Femeile pentru buna guvernare”. Președinta AO Institutum Virtutes Civilis, Liliana Palihovici, a menționat că „Academia de Liderism reprezintă o oportunitate minunată de dezvoltare profesională și personală. Abilitățile de comunicare și discurs public sunt esențiale pentru implicarea femeilor în viața publică și accederea la funcții decizionale.

Participantele Academiei vin din mai multe regiuni ale țării. Natalia O. este o tânără participantă a Academiei de Liderism „Femeile pentru buna guvernare”. În prezent activează în domeniul educațional. Vine din nordul țării, de la Tîrșiței, Telenești. Spune că a rămas impresionată de cunoștințele oferite în domeniul comunicării. „În aceste zile am înțeles că este important nu doar ce spui, dar și cum spui. Rareori ne concentrăm asupra modului în care comunicăm cu cei din jur”, a spus Natalia.

Mădalina M. este studenta la pedagogie. Nu exclude că în viitorul apropiat ar putea lua parte la campaniile electorale pentru funcțiile elective locale. „Decizia de a candida e motivată de faptul că în procesele în care m-am implicat de-a lungul anilor, am făcut-o cu dăruire și dedicație. Vreau să vin cu idei noi pentru soluționarea problemelor din localitatea mea. Îmi doresc să susțin tânăra generație, să contribui la creșterea speranței de viață a vârstnicilor noștri. Un mare rol în dezvoltarea localității o are Diaspora, pe care o voi convinge să se implice activ în promovarea satului nostru”, explică Mădălina.

Svetlana R. este originară din Ucraina. În prezent lucrează în cadrul forțelor armate. După participarea în cadrul Academiei de Liderism „Femeile pentru buna guvernare” a decis să se implice mai activ în domeniul în care activează. „Mi-ar plăcea ca în fiecare colectiv de lucru să existe câte o echipă profesionistă, pentru care buchea legii va fi mai importantă decât interesul personal”, s-a arătat convinsă Svetlana.

Academia de Liderism este organizată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru liderismul femeilor și bună guvernare”, implementat de Fundația „Friedrich Ebert” Moldova și AO „Institutum Virtutes Civilis”, cu suportul financiar al Uniunii Europene și Fundației „Friedrich Ebert”.

Recente

Mai vezi și

Evaluarea progreselor în implementarea recomandărilor pentru promovarea egalității de gen în Republica Moldova

Fundația „Friedrich Ebert” Moldova și AO „Institutum Virtutes Civilis”, cu suportul financiar al Uniunii Europene și Fundației „Friedrich Ebert”, au prezentat astăzi rezultatele evaluării...

Împreună pentru o administrație publică locală mai eficientă și incluzivă

Într-un efort de a consolida rolul femeilor în dezvoltarea comunităților din Republica Moldova, AO „Institutum Virtutes Civilis”, cu sprijinul UN Women Moldova și al...

Olga Caraman: „Oamenii vor să le fii alături. Dacă vii cu promisiuni deșarte, te taxează cu votul lor”

Cu o carieră dedicată comunei Grătiești și o experiență de 22 de ani în domeniul contabilității, Olga Caraman a devenit recent primară, în urma...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here