„Academia de Liderism reprezintă o oportunitate unică de dezvoltare profesională și personală”

Peste 140 de femei lidere din toată țara au participat în ultimele zile la sesiune de instruire în cadrul Academiei de Liderism „Femeile pentru buna guvernare”, ediția II. Majoritatea sunt reprezentante ale administrației publice locale, ONG-urilor și Grupurilor de Inițiativă Locală din mai multe raioane ale R. Moldova.

„Experiența din prima ediție a Academiei ne arată că aceste sesiuni de mentorat sunt punctul culminant ideal de combinare a teoriei cu practica. Participantele au ocazia unică să-și confrunte fricile de a vorbi în fața unui auditoriu real și astfel, să-și autoevalueze potențialul de vorbitoare în public. Acest lucru le ajută enorm în determinarea volumului de muncă pe care trebuie să-l depună în continuare pentru a atinge culmile pe care și le-au propus”, a fost mesajul Ingăi Iovu, coordonatoarea proiectului „Parteneriate pentru liderismul femeilor și bună guvernare”, în cadrul căruia are loc Academia de Liderism „Femeile pentru buna guvernare”. Președinta AO Institutum Virtutes Civilis, Liliana Palihovici, a menționat că „Academia de Liderism reprezintă o oportunitate minunată de dezvoltare profesională și personală. Abilitățile de comunicare și discurs public sunt esențiale pentru implicarea femeilor în viața publică și accederea la funcții decizionale.

Participantele Academiei vin din mai multe regiuni ale țării. Natalia O. este o tânără participantă a Academiei de Liderism „Femeile pentru buna guvernare”. În prezent activează în domeniul educațional. Vine din nordul țării, de la Tîrșiței, Telenești. Spune că a rămas impresionată de cunoștințele oferite în domeniul comunicării. „În aceste zile am înțeles că este important nu doar ce spui, dar și cum spui. Rareori ne concentrăm asupra modului în care comunicăm cu cei din jur”, a spus Natalia.

Mădalina M. este studenta la pedagogie. Nu exclude că în viitorul apropiat ar putea lua parte la campaniile electorale pentru funcțiile elective locale. „Decizia de a candida e motivată de faptul că în procesele în care m-am implicat de-a lungul anilor, am făcut-o cu dăruire și dedicație. Vreau să vin cu idei noi pentru soluționarea problemelor din localitatea mea. Îmi doresc să susțin tânăra generație, să contribui la creșterea speranței de viață a vârstnicilor noștri. Un mare rol în dezvoltarea localității o are Diaspora, pe care o voi convinge să se implice activ în promovarea satului nostru”, explică Mădălina.

Svetlana R. este originară din Ucraina. În prezent lucrează în cadrul forțelor armate. După participarea în cadrul Academiei de Liderism „Femeile pentru buna guvernare” a decis să se implice mai activ în domeniul în care activează. „Mi-ar plăcea ca în fiecare colectiv de lucru să existe câte o echipă profesionistă, pentru care buchea legii va fi mai importantă decât interesul personal”, s-a arătat convinsă Svetlana.

Academia de Liderism este organizată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru liderismul femeilor și bună guvernare”, implementat de Fundația „Friedrich Ebert” Moldova și AO „Institutum Virtutes Civilis”, cu suportul financiar al Uniunii Europene și Fundației „Friedrich Ebert”.

Recente

Mai vezi și

Discuții publice despre importanța promovării egalității de gen s-au organizat în licee din raionul Rezina

„Ce înseamnă egalitate de gen”, „De ce este important să dăm dovadă de toleranță”, „Cum asigurăm egalitatea de șanse pentru fete și băieți” –...

Elevi și eleve din două licee din Ialoveni au discutat despre importanța promovării egalității de gen

Elevi și eleve din liceele „Petre Ștefănucă” și „Andrei Vartic” din orașul Ialoveni au participat în această săptămână la o discuție publică dedicată promovării...

IVC Moldova: răspunsul și implicarea imediată în gestionarea crizei refugiaților

La 24 februarie, ziua când țara vecină, Ucraina, a fost invadată de Federația Rusă, Republica Moldova a trebuit să se adapteze din mers la...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here