„La noi, în Moldova, femeile sunt puternice”: Svetlana Gherman, medică neonatolog din Ungheni

0
5560

Svetlana Gherman este medică neonatolog și este angajată a Serviciului de Ambulanță din Ungheni deja de 14 ani. „În acest domeniu mergi ca să ajuți oamenii care suferă și trebuie să ai o dragoste mare față de oameni”, mărturisește Svetlana Gherman.

Medica Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Ungheni, care a avut și o experiență de asistență în Angola, spune că nu a observat „diferențe în lucrul bărbaților și femeilor. Cel mai important este să nu îți fie frică!” Iar sfatul Svetlanei Gherman pentru toate fetele și femeile este „să nu se teamă de nici o profesie, pentru că la noi, în Moldova, femeile sunt puternice”.

Acest interviu este parte a activității „Femeia din sat” din proiectul EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF, în baza Parteneriatelor dintre CPD, CMT, AO Centrul „Contact-Cahul”, IVC și UN Women. Proiectul își propune abilitarea femeilor prin integrarea nevoilor acestora în politicile publice locale, sporirea accesului femeilor la procesul decizional local, combaterea violenței domestice împotriva femeilor și copiilor, precum și combaterea stereotipurilor de gen printre tineri și tinere, fete și băieți.

EVAProject #ImpreunaMaiPuternici #EU4Ungheni #EU4Cahul #EU4Moldova #StrongherTogether #OrangeTheWorld #GenerationEquality

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here