Atelier de instruire pentru femeile consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Criuleni și Rezina

0
770

Peste 30 de femei consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Criuleni și Rezina s-au reunit, la Chișinău, pentru un atelier de instruire de două zile, axat pe abilitarea femeilor pentru participare eficientă în procesele decizionale locale.

Instruirea pentru femeile consiliere la primul mandat din raioanele Criuleni și Rezina a fost realizată în data de 7 și 8 februarie 2020, în cadrul proiectului „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice. Ediția 2019-2020”. Proiectul „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice. Ediția 2019-2020” este implementat de Asociația Obștească Institutum Virtutes Civilis, cu suportul financiar al Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei și Fundației Hanns Seidel în Republica Moldova.

În sesiunea de deschidere, Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, a abordat subiecte ce vizează egalitatea și echitatea de gen, bugetare sensibilă la gen, principiile Rezoluției 1325 promovând dezvoltarea capacităților și abilitare a femeilor pentru exercitarea unui mandat eficient, în folosul comunității și cetățenilor.

Sesiunile de instruire dedicate abilitării femeilor pentru participare eficientă în procesele decizionale au fost moderate de către experți naționali și au inclus următoarele tematici:  integrarea egalității de gen în politicile publice locale, planificarea activităților administrației publice locale, managementul și transparența administrației publice locale, structura finanțelor publice locale, organizarea procesului de procurări de servicii și bunuri de către APL, egalitate de gen, bugetarea sensibilă la gen etc. Proiectul „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice. Ediția 2019-2020” este implementat de Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis”, cu sprijinul financiar al Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei și Fundației Hanns Seidel în Republica Moldova. Părerile și opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al partenerilor și finanțatorilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here