Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”

Proiectul „Women 4 Leadership” este o inițiativă inovativă, implementată de Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul” (CRAION CONTACT-Cahul) și Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis”, în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Guvernului Suediei.

În cadrul proiectului, peste 140 de femei din diferite regiuni ale Republicii Moldova, interesate de participare în procesul de luare a deciziilor la nivel național și local, beneficiază timp de doi ani de expertiză pentru dezvoltare personală și vor fi instruite în tehnici de promovare și desfășurare a unor campanii publice eficiente. Aceste femei sunt instruite în spiritul bunelor practici de acțiune și implicare în procesul de luare a deciziilor la nivel național și local și vor avea oportunitatea de a aplica aceste cunoștințe și abilități începând cu scrutinul din 2018.

Proiectul „Women 4 Leadership”, realizat la nivel național, se va constitui într-o platformă de dialog, instruire și acțiune a femeilor-lider, care își propune să fie una incluzivă și să contribuie la sporirea șanselor de afirmare a femeilor din diferite grupuri, inclusiv femei tinere, din grupurile de minorități etnice, femeile cu dizabilități, care sunt practic absente din procesele decizionale.

Proiectul nu oferă asistență politică sau sprijin financiar partidelor politice, organizațiilor social-politice, blocurilor electorale și nu va face agitație pro sau contra acestora.

Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” va investi resurse de instruire și consultanță în 10 organizații neguvernamentale locale și regionale pentru a dezvolta capacitățile lor de advocacy în dialogul cu autoritățile publice locale în scopul dezvoltării și implementării politicilor publice locale sensibile la dimensiunea de gen.

Primul atelier de instruire în cadrul proiectului a fost organizat la Chișinău, între 29 iunie și 1 august 2018 și s-a axat pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale.

Masa rotundă de lansare a proiectului, desfășurată la 29 iunie 2018, a reunit femei din Bălți, Briceni, Cahul, Cantemir, Călărași, Căușeni, Chișinău, Cimișlia, Criuleni, Edineț, Glodeni, Hâncești, Ialoveni, Leova, Orhei, Rezina, Sângerei, Soroca, Strășeni, Telenești și Ungheni.

Instituția Privată Centrul Regional de Asistență și Informarea ONG din Moldova CONTACT-Cahul este o organizație non-profit, non-guvernamentală care contribuie la dezvoltarea societății civile în Republica Moldova prin consolidarea sectorului asociativ, abilitarea economică, advocacy, facilitarea dialogului social și susținerea inițiativelor cetățenești.

Asociația „Institutum Virtutes Civilis” este un think tank independent și apolitic din Republica Moldova, fondat pentru a contribui la dezvoltarea statului de drept și promovarea democrației participative, precum și la sporirea eficientei politicilor publice în domeniile promovării drepturilor omului, negocierii pentru pace și soluționării conflictelor, dezvoltării de capacitați pentru buna guvernare, a educației și cercetării, incluziunii și protecției sociale. Inițiativele IVC cuprind tematici de la dezvoltarea de politici până la activități de instruire, mentorat, consultanță și dezvoltare de oportunități echitabile pentru afirmarea egală fetelor și băieților, femeilor și bărbaților.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat cu sprijinul Entității Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Guvernului Suediei.

Recente

Mai vezi și

IVC Moldova: răspunsul și implicarea imediată în gestionarea crizei refugiaților

La 24 februarie, ziua când țara vecină, Ucraina, a fost invadată de Federația Rusă, Republica Moldova a trebuit să se adapteze din mers la...

Organizații ale societății civile conduse de femei vor fi sprijinite pentru a se implica mai eficient în susținerea persoanelor refugiate din Ucraina

AO „Institutum Virtutes Civilis” a dat startul în luna iulie unei inițiative de susținere a Organizațiilor Societății Civile (OSC) ce sprijină refugiații și refugiatele...

Centre pentru copii, servicii pentru persoane cu dizabilități, oameni ai străzii, vârstnici și servicii medicale la domiciliu vor fi create cu sprijinul Uniunii Europene...

În următorii doi ani, 40 de organizații ale societății civile vor dezvolta, extinde sau îmbunătăți servicii sociale destinate persoanelor din grupuri vulnerabile din toată...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here